Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, ρίχνουμε όλα τα στερεά και τα ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υγρά και τα χτυπάμε για να ενωθούν. Στη συνέχεια ενώνουμε σταδιακά τα δύο μείγματα, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Αλείφουμε μία φόρμα για κέικ με λίγη μαργαρίνη ή σπορέλαιο. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και ψήνουμε για 45'-50' ή μέχρι να ψηθεί το κέικ.
Νηστίσιμο Κέικ Πορτοκάλι
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Με λάδι
- Δημιουργηθηκε στις Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013 23:43
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 37417
Selenia
Νόστιμο και γευστικό, νηστίσιμο κέικ με αρώματα πορτοκαλιού και βανίλιας!!
1 φόρμα κέικ
45'-50'
180 βαθμούς C

• • • • •
Υλικά |
4 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 & 3/4 φλ.τσ. ζάχαρη
2 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. αλάτι
2/3 φλ.τσ. σπορέλαιο
2 κ.γ. ξίδι
2 βανίλιες
1 φλ.τσ. νερό κρύο
1 φλ.τσ. χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα πορτοκαλιού
1 & 3/4 φλ.τσ. ζάχαρη
2 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. αλάτι
2/3 φλ.τσ. σπορέλαιο
2 κ.γ. ξίδι
2 βανίλιες
1 φλ.τσ. νερό κρύο
1 φλ.τσ. χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Για να δούμε αν είναι έτοιμο το κέικ το τρυπάμε με μία οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή το βγάζουμε από το φούρνο. Όταν ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το βγάζουμε από τη φόρμα. Αν θέλουμε το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Σχόλια
Τροφοδοσία RSS για τα σχόλια αυτού του άρθρου.