Βάζουμε το γάλα σε μία κούπα, ρίχνουμε μέσα το χυμό λεμόνι (ή το ξύδι) και το αφήνουμε για 5'. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τα τριμμένα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, την καρύδα και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τους κρόκους, τις βανίλιες και το γάλα με το λεμόνι. Ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να ενωθούν.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ενώνουμε την μαρέγκα απαλά μέσα στο μείγμα με την καρύδα.
Σε ένα μπολάκι ενώνουμε την καστανή ζάχαρη με τα φιλέ αμύγδαλα.
Βουτυρώνουμε μία φόρμα 23-25 εκ. ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας και πασπαλίζουμε από πάνω το μείγμα με την καστανή ζάχαρη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς C για 50'-60' ή μέχρι να βάζουμε στο κέντρο μια οδοντογλυφίδα και να βγαίνει στεγνή. Αφήνουμε να κρυώσει για 30' και κατόπιν το βάζουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ενώνουμε την μαρέγκα απαλά μέσα στο μείγμα με την καρύδα.
Σε ένα μπολάκι ενώνουμε την καστανή ζάχαρη με τα φιλέ αμύγδαλα.
Βουτυρώνουμε μία φόρμα 23-25 εκ. ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας και πασπαλίζουμε από πάνω το μείγμα με την καστανή ζάχαρη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς C για 50'-60' ή μέχρι να βάζουμε στο κέντρο μια οδοντογλυφίδα και να βγαίνει στεγνή. Αφήνουμε να κρυώσει για 30' και κατόπιν το βάζουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Διαβάστε Περισσότερα...