Κέικ: Βάζουμε όλα τα υλικά του κέικ σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε με μία ξύλινη κουτάλα, απαλά μέχρι να ενωθούν. Δεν πρέπει να χτυπηθεί πολύ η ζύμη, άπλά μέχρι να γίνει λεία.
Βουτυρώνουμε δύο στρογγυλές φόρμες 21 εκ. και βάζουμε λαδόκολλα στις βάσεις τους. Μοιράζουμε το μείγμα μας στις δύο φόρμες και τις κουνάμε για να απλωθεί παντού ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 20'-25' ή μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν τα κέικ. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5', κατόπιν τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Κρέμα: Χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ, μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει. Προσθέτουμε την άχνη και χτυπάμε μέχρι η κρέμα μας να γίνει απαλή και κρεμώδης. Ρίχνουμε το διαλυμένο καφέ και ανακατεύουμε να ενωθεί με την κρέμα.
Συναρμολόγηση: Βάζουμε ανάποδα σε μία πιατέλα το ένα από τα δύο κέικ και το αλείφουμε με το 1/3 της κρέμας. Βάζουμε από πάνω το δεύτερο κέικ και απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα. Διακοσμούμε από πάνω με τα κομμένα καρύδια.
Βουτυρώνουμε δύο στρογγυλές φόρμες 21 εκ. και βάζουμε λαδόκολλα στις βάσεις τους. Μοιράζουμε το μείγμα μας στις δύο φόρμες και τις κουνάμε για να απλωθεί παντού ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 20'-25' ή μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν τα κέικ. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5', κατόπιν τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Κρέμα: Χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ, μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει. Προσθέτουμε την άχνη και χτυπάμε μέχρι η κρέμα μας να γίνει απαλή και κρεμώδης. Ρίχνουμε το διαλυμένο καφέ και ανακατεύουμε να ενωθεί με την κρέμα.
Συναρμολόγηση: Βάζουμε ανάποδα σε μία πιατέλα το ένα από τα δύο κέικ και το αλείφουμε με το 1/3 της κρέμας. Βάζουμε από πάνω το δεύτερο κέικ και απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα. Διακοσμούμε από πάνω με τα κομμένα καρύδια.
Διαβάστε Περισσότερα...