Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και σε ένα άλλο μπολ τα χτυπημένα αβγά. Σε ένα ρηχό μπολ βάζουμε τη γαλέτα, το αλατοπίπερο και την πάπρικα. Περνάμε τα κομμάτια του ψαριού, πρώτα από το αλεύρι στη συνέχεια από τα αβγα και τέλος τα κυλάμε στη φρυγανιά. Τα τοποθετούμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί ή με λαδόκολλα. Τα ραντίζουμε με λίγο λάδι από πάνω και ψήνουμε στους 200 βαθμούς C για 10’-12’ ή μέχρι να ξεκολλάει η κρούστα τους εύκολα, με ένα πιρούνι.
Σπιτικά fish sticks στο φούρνο (Ψαροκροκέτες)
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Ψάρια/Θαλασσινά
- Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2013 22:17
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 22418
Selenia
Μια υγιεινή πρόταση για να απολαύσετε τα ψάρια σας και να δελεάσετε τα δύσκολα παιδιά να δοκιμάσουν!!
4 μερίδες
10’-12’
200 βαθμούς C
• • • • •
Υλικά |
1 κούπα αλεύρι
2 αβγά (χτυπημένα)
1 κούπα γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά)
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. πιπέρι
600 γρ. φιλέτα μπακαλιάρου (σε λωρίδες πάχους 3 εκατοστών)
Λίγο ελαιόλαδο για άλειμμα & ράντισμα
2 αβγά (χτυπημένα)
1 κούπα γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά)
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. πιπέρι
600 γρ. φιλέτα μπακαλιάρου (σε λωρίδες πάχους 3 εκατοστών)
Λίγο ελαιόλαδο για άλειμμα & ράντισμα
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Για να είναι πιο τραγανά τα fish sticks, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη γαλέτα με κορν φλέικς θρυμματισμένα. Όταν ψήνουμε τα fish sticks, καλό είναι ενδιάμεσα, να τα γυρίσουμε μία φορά για να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά.
Σχόλια
Τροφοδοσία RSS για τα σχόλια αυτού του άρθρου.