Κόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η κρέμα να αρχίσει να σιγοβράζει. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω τη σοκολάτα. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να ρίξουμε μέσα και αρωματικά*. Αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει και κατόπιν το βάζουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες τουλάχιστον.
Για να φτιάξουμε τις τρούφες, βυθίζουμε ένα σκουπ (κουτάλα παγωτού) σε ζεστό νερό και παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα. Στη συνέχεια τις βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα, θα πρέπει να τις καλύψουμε αμέσως με το υλικό που θα τις γαρνίρουμε. Βάζουμε το υλικό γαρνιρίσματος σε ένα μπολ και τις κυλάμε ελαφρά μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα, τις ξαναβάζουμε στη λαδόκολλα και κατόπιν στο ψυγείο. Τις σερβίρουμε σε χάρτινες θηκούλες.
Για να φτιάξουμε τις τρούφες, βυθίζουμε ένα σκουπ (κουτάλα παγωτού) σε ζεστό νερό και παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα. Στη συνέχεια τις βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα, θα πρέπει να τις καλύψουμε αμέσως με το υλικό που θα τις γαρνίρουμε. Βάζουμε το υλικό γαρνιρίσματος σε ένα μπολ και τις κυλάμε ελαφρά μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα, τις ξαναβάζουμε στη λαδόκολλα και κατόπιν στο ψυγείο. Τις σερβίρουμε σε χάρτινες θηκούλες.
Διαβάστε Περισσότερα...