Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Κατόπιν ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες. Ρίχνουμε στο μείγμα με το βούτυρο, εναλλάξ το μείγμα με το αλεύρι και το χυμό και το ξύσμα και τα χτυπάμε.
Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε απαλά για να ενσωματωθούν.
Γέμιση: Σε ένα μπολ βάζουμε τα καρύδια ή τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και την κανέλα και τα ανακατεύουμε. Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Ανακατεύουμε να ενωθούν.
Βουτυρώνουμε μία φόρμα κέικ και ρίχνουμε μέσα εναλλάξ στρώσεις από το μείγμα του κέικ και το μείγμα της γέμισης. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν και τα δύο μείγματα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 15' και στους 180 βαθμούς C για 35' ή μέχρι να ψηθεί το κέικ.
Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε απαλά για να ενσωματωθούν.
Γέμιση: Σε ένα μπολ βάζουμε τα καρύδια ή τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και την κανέλα και τα ανακατεύουμε. Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Ανακατεύουμε να ενωθούν.
Βουτυρώνουμε μία φόρμα κέικ και ρίχνουμε μέσα εναλλάξ στρώσεις από το μείγμα του κέικ και το μείγμα της γέμισης. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν και τα δύο μείγματα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 15' και στους 180 βαθμούς C για 35' ή μέχρι να ψηθεί το κέικ.
Διαβάστε Περισσότερα...