Σ' ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, ρίχνουμε τις βανίλιες και το μπέικιν και ανακατεύουμε.
Σ' ένα άλλο μπολ βάζουμε το λάδι, το πορτοκάλι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας καλά να ενωθούν τα υλικά. Στη συνέχεια το καρότο, το μήλο και το αλεύρι. Στο τέλος προσθέτουμε το καβουρδισμένο αμύγδαλο και τις σταφίδες, αφού τις βρέξουμε και τις πασπαλίσουμε με αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα.
Αλείφουμε ελαφρά με σπορέλαιο ή μαργαρίνη ένα ταψί 28 εκ., στρώνουμε λαδόκολλα, αλείφουμε και τη λαδόκολλα ελαφρά και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε για 50' στους 180 βαθμούς C.
Όταν ψηθεί το ξεφορμάρουμε αμέσως για να μην κολλήσει στο ταψί.
Σ' ένα άλλο μπολ βάζουμε το λάδι, το πορτοκάλι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας καλά να ενωθούν τα υλικά. Στη συνέχεια το καρότο, το μήλο και το αλεύρι. Στο τέλος προσθέτουμε το καβουρδισμένο αμύγδαλο και τις σταφίδες, αφού τις βρέξουμε και τις πασπαλίσουμε με αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα.
Αλείφουμε ελαφρά με σπορέλαιο ή μαργαρίνη ένα ταψί 28 εκ., στρώνουμε λαδόκολλα, αλείφουμε και τη λαδόκολλα ελαφρά και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε για 50' στους 180 βαθμούς C.
Όταν ψηθεί το ξεφορμάρουμε αμέσως για να μην κολλήσει στο ταψί.
Διαβάστε Περισσότερα...