Κοσκινίζουμε τα αλεύρια σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη μαγιά και το αλάτι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το νερό και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ή με το χέρι μέχρι να έχουμε μία ζύμη πιο πηχτή από κουρκούτι αλλά που δεν πλάθεται. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για 10-12 ώρες, να φουσκώσει.
Βάζουμε σε ένα ταψί του φούρνου μία λαδόκολλα και κοσκινίζουμε αρκετό αλεύρι πάνω του. Αδειάζουμε με μία σπάτουλα τη ζύμη μας πάνω στην αλευρωμένη λαδόκολλα και την απλώνουμε να γίνει αρκετά λεπτη, να πιάσει σχεδόν όλο το ταψί. Κοσκινίζουμε από πάνω λίγο αλεύρι και κάνουμε λακούβες με τα δαχτυλά μας σε διάφορα σημεία. Πασπαλίζουμε από πάνω με μπόλικο σουσάμι, το σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε 2 ώρες να φουσκώσει. Όταν περάσει 1 1/2 ώρα ανάβουμε το φούρνο στους 220-230 βαθμούς C. Όταν περάσουν 30' ή σβήσει το φωτάκι του φούρνου βάζουμε μέσα το ταψί με τη λαγάνα, στην κάτω σχάρα του φούρνου μας. Ψήνουμε σε αυτή τη θερμοκρασία για 25'-30' και κατόπιν χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C και ψήνουμε για άλλα 10'-15'.
Βάζουμε σε ένα ταψί του φούρνου μία λαδόκολλα και κοσκινίζουμε αρκετό αλεύρι πάνω του. Αδειάζουμε με μία σπάτουλα τη ζύμη μας πάνω στην αλευρωμένη λαδόκολλα και την απλώνουμε να γίνει αρκετά λεπτη, να πιάσει σχεδόν όλο το ταψί. Κοσκινίζουμε από πάνω λίγο αλεύρι και κάνουμε λακούβες με τα δαχτυλά μας σε διάφορα σημεία. Πασπαλίζουμε από πάνω με μπόλικο σουσάμι, το σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε 2 ώρες να φουσκώσει. Όταν περάσει 1 1/2 ώρα ανάβουμε το φούρνο στους 220-230 βαθμούς C. Όταν περάσουν 30' ή σβήσει το φωτάκι του φούρνου βάζουμε μέσα το ταψί με τη λαγάνα, στην κάτω σχάρα του φούρνου μας. Ψήνουμε σε αυτή τη θερμοκρασία για 25'-30' και κατόπιν χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C και ψήνουμε για άλλα 10'-15'.
Διαβάστε Περισσότερα...