Cup cakes: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Βουτυρώνουμε τις θήκες για cup cakes ή παίρνουμε χάρτινες θηκούλες. Χτυπάμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι στο μπολ του μίξερ. Προσθέτουμε το βούτυρο, τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος, το αυγό, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκάλι. Τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να μαλακώσουν και να έχουμε μία λεία ζύμη. Μοιράζουμε τη ζύμη στις θήκες και τα ψήνουμε 20'-24' μέχρι να ροδίσουν από επάνω. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από τις θήκες τους και τα αφήνουμε πάνω σε μία σχάρα να κρυώσουν.
Κρέμα βανίλιας: Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα για 5 λεπτά. Κατεβάζουμε την ταχύτητα, ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. Στη συνέχεια δυναμώνουμε πάλι την ταχύτητα και προσθέτουμε τη βανίλια. Χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά μέχρι η κρέμα μας να γίνει ελαφριά και αφράτη.
Όταν τα cup cakes μας κρυώσουν τα γαρνίρουμε από πάνω με την κρέμα βανίλιας.
Κρέμα βανίλιας: Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα για 5 λεπτά. Κατεβάζουμε την ταχύτητα, ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. Στη συνέχεια δυναμώνουμε πάλι την ταχύτητα και προσθέτουμε τη βανίλια. Χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά μέχρι η κρέμα μας να γίνει ελαφριά και αφράτη.
Όταν τα cup cakes μας κρυώσουν τα γαρνίρουμε από πάνω με την κρέμα βανίλιας.
Διαβάστε Περισσότερα...