Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Βάζουμε στο μπολ του μίξερ τους κρόκους και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε απαλά. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την ενσωματώνουμε απαλά στο υπόλοιπο μείγμα.
Βάζουμε σε ένα ταψί βουτυρωμένη λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 25'-30' ή μέχρι να ψηθεί το παντεσπάνι.
Βγάζουμε το παντεσπάνι από τη λαδόκολλα, όσο είναι ακόμη ζεστό. Πασπαλίζουμε μία πετσέτα με ζάχαρη άχνη και βάζουμε πάνω το παντεσπάνι από τη μεριά που ήταν στη λαδόκολλα. Το τυλίγουμε σε ρολό μαζί με την πετσέτα. Το αφήνουμε έτσι τυλιγμένο μέχρι να κρυώσει. Όταν κρυώσει το ξετυλίγουμε και αλείφουμε το εσωτερικό του με μαρμελάδα. Το ξανατυλίγουμε και πασπαλίζουμε από πάνω με ζάχαρη άχνη.
Το αφήνουμε για λίγο να σταθεροποιηθεί και κατόπιν το κόβουμε σε φέτες.
Βάζουμε σε ένα ταψί βουτυρωμένη λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 25'-30' ή μέχρι να ψηθεί το παντεσπάνι.
Βγάζουμε το παντεσπάνι από τη λαδόκολλα, όσο είναι ακόμη ζεστό. Πασπαλίζουμε μία πετσέτα με ζάχαρη άχνη και βάζουμε πάνω το παντεσπάνι από τη μεριά που ήταν στη λαδόκολλα. Το τυλίγουμε σε ρολό μαζί με την πετσέτα. Το αφήνουμε έτσι τυλιγμένο μέχρι να κρυώσει. Όταν κρυώσει το ξετυλίγουμε και αλείφουμε το εσωτερικό του με μαρμελάδα. Το ξανατυλίγουμε και πασπαλίζουμε από πάνω με ζάχαρη άχνη.
Το αφήνουμε για λίγο να σταθεροποιηθεί και κατόπιν το κόβουμε σε φέτες.
Διαβάστε Περισσότερα...