Χτυπάμε σε ένα μπολ το βούτυρο με την άχνη, στη συνέχεια ρίχνουμε και τα αβγά. Ρίχνουμε το γάλα, το χυμό και το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Ανακατεύουμε σε ένα άλλο μπολ το αλεύρι, το μπέικιν και τις βανίλιες. Ενώνουμε τα υγρά υλικά με τα μισά στερεά. Σιγά σιγά ρίχνουμε και τα υπόλοιπα στερεά. Πλάθουμε σε σχήματα της αρεσκείας μας και τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί ή σε λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με τον κρόκο του αβγού και το γάλα. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς C για 15'-20' ή μέχρι να ροδίσουν τα κουλούρια μας.
Κουλουράκια Σμυρνέικα (πασχαλινά)
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Πάσχα
- Δημιουργηθηκε στις Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012 23:28
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 28541
Selenia
Νόστιμα, σμυρνέικα κουλουράκια. Είναι τριφτά και πολύ αρωματικά!!
40-50 κουλούρια
15'-20'
170 βαθμούς C
• • • • • • • • • •
Υλικά |
6 & 1/2 της κούπας αλεύρι (μαλακό ή για όλες τις χρήσεις)
1 & 1/4 κ.γ. φουσκωτό μπέικιν πάουντερ
400 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
1 & 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
2 αβγά
1/2 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
1/2 φλιτζανάκι του καφέ πορτοκάλι
1/2 φλιτζανάκι του καφέ ηλιέλαιο
2 βανίλιες
Ξύσμα πορτοκαλιού
1 κρόκος αβγού μαζί με λίγο γάλα για άλειμμα (ελαφρά χτυπημένα)
1 & 1/4 κ.γ. φουσκωτό μπέικιν πάουντερ
400 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
1 & 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
2 αβγά
1/2 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
1/2 φλιτζανάκι του καφέ πορτοκάλι
1/2 φλιτζανάκι του καφέ ηλιέλαιο
2 βανίλιες
Ξύσμα πορτοκαλιού
1 κρόκος αβγού μαζί με λίγο γάλα για άλειμμα (ελαφρά χτυπημένα)
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Η ζύμη πρέπει είναι μαλακή αλλά να μην κολλάει στα χέρια, αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο αλεύρι.
Σχόλια
Τροφοδοσία RSS για τα σχόλια αυτού του άρθρου.