Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να διπλασιαστούν. Ρίχνουμε το βούτυρο σιγά σιγά ελαφρά λιωμένο. Κοσκινίζουμε το μπέικιν και το αλεύρι και ανακατεύμουμε απαλά. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις στο υπόλοιπο μείγμα.
Χωρίζουμε το μέιγμα σε δύο ίσα μέρη και στο ένα μέρος προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και στο άλλο το κακάο.
Βουτυρώνουμε μία φόρμα κέικ και ρίχνουμε εναλλάξ τα δύο μείγματα σε στρώσεις.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 50' περίπου.
Χωρίζουμε το μέιγμα σε δύο ίσα μέρη και στο ένα μέρος προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και στο άλλο το κακάο.
Βουτυρώνουμε μία φόρμα κέικ και ρίχνουμε εναλλάξ τα δύο μείγματα σε στρώσεις.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 50' περίπου.
Διαβάστε Περισσότερα...