Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια, το ξύδι και το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά και προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό (όσο σηκώσει). Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας για 10’ μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα μας. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Κατόπιν πλάθουμε μακρόστενα κεμπάπ γύρω από μεταλικά ή ξύλινα καλαμάκια (τα ξύλινα πριν τα χρησιμοποιήσουμε θα τα αφήσουμε για 30’ σε νερό για να μην καούν). Τα ψήνουμε στη σχάρα ή στο γκριλ για 7’-8’ από κάθε μεριά.
Γευστικό Κεμπάπ
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Κρεατικά
- Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2013 09:23
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 13631
Selenia
Νόστιμο σπιτικό κεμπάπ για να ξέρουμε τι τρώμε και να μπορούμε να το απολαμβάνουμε!!
4-6 μερίδες
7'-8'
• • • • •
Υλικά |
650 γρ. αρνίσιο ή πρόβειο κιμά
350 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
2 κρεμμύδια τριμμένα
2 κ.σ. ξύδι
1/3 της κούπας ελαιόλαδο
1/3 της κούπα νερό
Αλάτι, πιπέρι
1 κ.γ. Κύμινο
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/2 κ.γ. πάπρικα
350 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
2 κρεμμύδια τριμμένα
2 κ.σ. ξύδι
1/3 της κούπας ελαιόλαδο
1/3 της κούπα νερό
Αλάτι, πιπέρι
1 κ.γ. Κύμινο
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/2 κ.γ. πάπρικα
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Αν δεν έχουμε καλαμάκια τα πλάθουμε σα σουτζουκάκια μακρόστενα. Σερβίρονται με τζατζίκι και πίτες για σουβλάκια ή με πιλάφι.
Διαβάστε Περισσότερα...