Καθαρίζουμε το μπακαλιάρο από την πέτσα του και τον κόβουμε σε κομμάτια, τα πλένουμε και τα βάζουμε σε μία λεκάνη με αρκετό νερό που τα σκεπάζει. Θα πρέπει να μείνουν στο νερό για 18-24 ώρες, να φουσκώσουν και να ξαλμυρίσουν. Ενδιάμεσα αλλάζουμε το νερό 3-4 φορές και βάζουμε καθαρό. Κατόπιν τα βγάζουμε από το νερό και τους βγάζουμε τα κόκκαλα. Τα αφήνουμε μέσα σε ένα σουρωτήρι, μέχρι να στραγγίξουν καλά.
Κουρκούτι: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά και προσθέτουμε σιγά-σιγά όσο νερό χρειάζεται για να έχουμε έναν αρκετά πηχτό χυλό.
Αλευρώνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα βουτάμε ένα-ένα στο κουρκούτι. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν τα κομμάτια και από τις δύο πλευρές.
Κουρκούτι: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά και προσθέτουμε σιγά-σιγά όσο νερό χρειάζεται για να έχουμε έναν αρκετά πηχτό χυλό.
Αλευρώνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα βουτάμε ένα-ένα στο κουρκούτι. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν τα κομμάτια και από τις δύο πλευρές.
Διαβάστε Περισσότερα...