Βράζουμε τις πατάτες, μέχρι να μαλακώσουν (25'-35'). Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια. Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το λάδι, στο μπέντερ ή στο μούλτι και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά καλά και να είναι ομοιογενές το μείγμα μας.
Σκορδαλιά με Πατάτες
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Σάλτσες/Σως
- Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013 15:15
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 10847
Selenia
Η παραδοσιακή σκορδαλιά με πατάτες, για την ημέρα της 25ης Μαρτίου και όχι μόνο!!
5-6 μερίδες
• • • • • •
Υλικά |
1/2 κιλό πατάτες
3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2 κ.σ. ξύδι
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 φλ.τσ. λάδι
1/2 λεμόνι χυμος
Λίγο νερό χλιαρό (προαιρετικά)
3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2 κ.σ. ξύδι
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 φλ.τσ. λάδι
1/2 λεμόνι χυμος
Λίγο νερό χλιαρό (προαιρετικά)
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Οι πατάτες πρέπει να είναι ζεστές όταν τις βάλουμε στο μπλέντερ. Επίσης, μπορούμε να χτυπήσουμε τα υλικά μας στο γουδί, αν διαθέτουμε. Αν το μείγμα μας είναι πολύ πηχτό, το αραιώνουμε με λίγο χλιαρό νερό. Σερβίρεται μαζί με μπακαλιάρο.
Διαβάστε Περισσότερα...