Πλένουμε πολύ καλά τα μύδια, τα ξύνουμε για να καθαρίσουν καλά και αφαιρούμε τα γένια τους. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με πολύ λίγο νερό ή 2-3 κ.σ. κρασί και κλείνουμε το καπάκι. Τα αφήνουμε να αχνιστούν για 2'-3', μέχρι να ανοίξουν. Τα καθαρίζουμε, κρατάμε δηλαδή τη σάρκα τους και πετάμε τα όστρακα.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά. Ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε να σοταριστεί για 2'-3' ανακατεύοντας το. Κατόπιν σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε το νερό και σιγοβράζουμε το ρύζι για 18'-20' ή μέχρι να μαλακώσει. Πέντε λεπτά πριν σβήσουμε το ρύζι προσθέτουμε τα μύδια και το αλάτι (και το πιπέρι αν δε βάλουμε πιπεριά) και ανακατεύουμε απαλά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, λίγο πριν πιει όλα τα υγρά του το ρύζι (θα πρέπει όμως να έχει μαλακώσει). Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και το σερβίρουμε ζεστό.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά. Ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε να σοταριστεί για 2'-3' ανακατεύοντας το. Κατόπιν σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε το νερό και σιγοβράζουμε το ρύζι για 18'-20' ή μέχρι να μαλακώσει. Πέντε λεπτά πριν σβήσουμε το ρύζι προσθέτουμε τα μύδια και το αλάτι (και το πιπέρι αν δε βάλουμε πιπεριά) και ανακατεύουμε απαλά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, λίγο πριν πιει όλα τα υγρά του το ρύζι (θα πρέπει όμως να έχει μαλακώσει). Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και το σερβίρουμε ζεστό.
Διαβάστε Περισσότερα...