Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμαράκια και τα κόβουμε σε κομμάτια. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα, με νερό, να τα σκεπάζει. Τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση και κατόπιν τα στραγγίζουμε. Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, τα καλαμαράκια και το σέλινο για 5' και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί και να μείνει μόνο με το λάδι. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, νερό και τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για 1 1/2 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμάρια. Πρέπει να μείνουν με λίγη πηχτή σάλτσα.
Καλαμαράκια με σάλτσα
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Ψάρια/Θαλασσινά
- Δημιουργηθηκε στις Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2012 10:58
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 22594
Selenia
Μια νηστήσιμη συνταγή με καλαμαράκια, αλλά παράλληλα νόστιμη και πικάντικη
4 μερίδες
1 1/2 ώρα

• • • • • •
Υλικά |
1 κιλό καλαμαράκια
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1/4 της κούπας νερό
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
2 φύλλα δάφνης
2-3 κόκκους μπαχάρι
Σέλινο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
1/2 φλ.τσ. κρασί λευκό
250 γρ. χυμό ντομάτας
Αλάτι
1 μικρό κομμάτι καυτερή πιπεριά ή 8-10 κόκκους πιπέρι
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1/4 της κούπας νερό
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
2 φύλλα δάφνης
2-3 κόκκους μπαχάρι
Σέλινο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
1/2 φλ.τσ. κρασί λευκό
250 γρ. χυμό ντομάτας
Αλάτι
1 μικρό κομμάτι καυτερή πιπεριά ή 8-10 κόκκους πιπέρι
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Σερβίρεται ωραία με ρύζι στον ατμό.
Το πιπέρι και το μπαχάρι αν είναι σε κόκκους και τη δάφνη, αν θέλουμε, τα βάζουμε μέσα σε ένα μικρό κομμάτι τούλι δεμένο σφιχτά και το αφαιρούμε στο τέλος.
Στη χύτρα τα βράζουμε για 15'-18'.
Το πιπέρι και το μπαχάρι αν είναι σε κόκκους και τη δάφνη, αν θέλουμε, τα βάζουμε μέσα σε ένα μικρό κομμάτι τούλι δεμένο σφιχτά και το αφαιρούμε στο τέλος.
Στη χύτρα τα βράζουμε για 15'-18'.
Σχόλια
Τροφοδοσία RSS για τα σχόλια αυτού του άρθρου.