Σοκολατένιος Κορμός

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Selenia

Ένας νόστιμος κορμός με αφράτο παντεσπάνι, φανταστική σοκολατένια γέμιση και γλάσο σοκολάτας!!

Kormos-sokolatas
1 κορμός
15'-18'
190-200 βαθμούς C
 Υλικά 
Παντεσπάνι:
7 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
1 φλ.τσ. ζάχαρη
1 φλ.τσ. αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
Λίγη ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Γέμιση:
1 φακελάκι κρέμα σοκολάτας στιγμής
2 φλ.τσ. γάλα
1 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος
1 φύλλο ζελατίνη

Γλάσο:
3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. κουβερτούρα
1 βανίλια
 Εκτέλεση 
Παντεσπάνι: Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με τη μισή ζάχαρη σε μαρέγκα. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους και την υπόλοιπη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε μέσα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά. Προσθέτουμε τη μαρέγκα λίγη-λίγη, ανακατεύοντας απαλά. Βουτυρώνουμε ή καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ορθογώνιο ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα για το παντεσπάνι. Ψήνουμε για 15'-18' στους 190-200 βαθμούς C. Όταν είναι έτοιμο το παντεσπάνι το βάζουμε πάνω σε μία πετσέτα που έχουμε πασπαλίσει με ζάχαρη άχνη. Το τυλίγουμε αργά και προσεκτικά σε ρολό μαζί με την πετσέτα και το αφήνουμε έτσι για 35'-45'.

Γέμιση: Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Σε ένα άλλο μπολ μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε λίγο νερό και κατόπιν τη διαλύουμε σε 1 κ.σ. χλιαρό νερό. Σε τρίτο μπολ ετοιμάζουμε την κρέμα στιγμής, προσθέτουμε τη σαντιγί και τη ζελατίνη και ανακατεύουμε.

Γλάσο: Λιώνουμε την κουβερτούρα και την ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια. Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει ελαφρά.

Συναρμολόγηση: Ξετυλίγουμε το παντεσπάνι, απλώνουμε πάνω την κρέμα της γέμισης και το ξανατυλίγουμε προσεκτικά, χωρίς την πετσέτα. Το βάζουμε σε πιατέλα με το άνοιγμα προς τα κάτω. Στη συνέχεια καλύπτουμε ομοιόμορφα τον κορμό με το γλάσο. Το βάζουμε στο ψυγείο για 45'-60', να παγώσει και να σταθεροποιηθεί, για να μπορούμε να το σερβίρουμε.

 Μικρά μυστικά 
Για να κάνουμε σοκολατένιο παντεσπάνι προσθέτουμε στη ζύμη 2-3 κ.σ. κακάο και στη γέμιση χρησιμοποιούμε κρέμα βανίλιας στιγμής. Αν θέλουμε κάνουμε γραμμές με ένα πιρούνι πάνω στο γλάσο για να πάρει τη μορφή κορμού δέντρου.

You have no rights to post comments

   

Tag Cloud

πατατοσαλάτα  salata  σαλάτα  patatosalata  τζατζίκι  τζατζικι  τζατζίκι σπιτικό  tzatziki  τσουρέκι  τσουρεκάκι  kanel bulle  σουηδικό τσουρεκάκι  κανέλ μπουλέ  κανελ μπουλε  ντρέσινγκ  σος  σως  μπισκότα  μπαγκέτα  μωσαικό  κουλουράκια  πασχαλινά  σμυρναίικα  σμύρνη  πάσχα  συνταγεσ πασχαλινες  koylourakia  koyloyria  koulouria  koulourakia  πίτσα  πίτσες  πίτα  πίτες  φύλλο  κολοκυθόπιτα  φύλλα  ψωμί  ψωμάκια  ψωμιά  παντεσπάνι  τούρτα  ροδάκινο  παγωτό  βανίλια  παγωτό βανίλια  ice cream  pagoto  παγωτό σοκολάτα  πίτσας  patates  potato  πατάτες  πατάτες στο φούρνο  πατάτες φούρνου  πατατεσ  πατατα  ζυμαρικά  ζυμαρικα  μπεσαμέλ  παστίτσιο  μουσακάς  κρέπα  κρέπες  σουτζουκάκια  σουτζουκακια  soutzoukakia  κανελόνια  κανελονια  κανελόνια με κιμά  κιμάς  τυρί  παρμεζάνα  παρμεζάνας  σάλτσα  ρολλά κοτόπουλο  κοτόπουλο  βάφλες  βαφλες  βάφλα  βαφλα  τυρόπιτα  τυροπιτάκια  τυροπιτάκι  tyropita  tyropitakia  crepa  φακές  φακες  φασολάδα  φασολαδα  fasolada  ρεβύθια  ρεβιθια  ρεβίθια  φάβα  φαβα  καλαμάρια  καλαμαράκια  καλαμάρια με σάλτσα  kalamaria  kalamarakia  kalamaria me saltsa  χταπόδι ξυδάτο  ξυδάτο χταπόδι  χταπόδι με ξύδι  μηλοπιτάκια  μηλόπιτα  νηστίσιμα μηλοπιτάκια  apple pie  milopitakia  milopitakia nistisima  μαγιονέζα  μαγιονέζας  τορτίγιας  πίτα για σουβλάκια  σουβλάκια  αραβική πίτα  αραβικές πίτες  τορτίγιες  τορτιγιες  σουτζουκάκια σμυρνέικα  πάστα  πάστα φλόρα  φλώρα  λεμονόπιτα  γίγαντες  γιγαντες  gigantes  πίτες για σουβλάκια  σουβλάκι  γύρος  κεμπάπ  ψωμάκι  σάντουιτς  ραβανί  σιμιγδάλι  ρεβανί  
   

Τελευταία σχόλια

   
 

Follow Us

   
© 2014 Συνταγές με Φαντασία