Παντεσπάνι: Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με τη μισή ζάχαρη σε μαρέγκα. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους και την υπόλοιπη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε μέσα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά. Προσθέτουμε τη μαρέγκα λίγη-λίγη, ανακατεύοντας απαλά. Βουτυρώνουμε ή καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ορθογώνιο ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα για το παντεσπάνι. Ψήνουμε για 15'-18' στους 190-200 βαθμούς C. Όταν είναι έτοιμο το παντεσπάνι το βάζουμε πάνω σε μία πετσέτα που έχουμε πασπαλίσει με ζάχαρη άχνη. Το τυλίγουμε αργά και προσεκτικά σε ρολό μαζί με την πετσέτα και το αφήνουμε έτσι για 35'-45'.
Γέμιση: Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Σε ένα άλλο μπολ μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε λίγο νερό και κατόπιν τη διαλύουμε σε 1 κ.σ. χλιαρό νερό. Σε τρίτο μπολ ετοιμάζουμε την κρέμα στιγμής, προσθέτουμε τη σαντιγί και τη ζελατίνη και ανακατεύουμε.
Γλάσο: Λιώνουμε την κουβερτούρα και την ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια. Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει ελαφρά.
Συναρμολόγηση: Ξετυλίγουμε το παντεσπάνι, απλώνουμε πάνω την κρέμα της γέμισης και το ξανατυλίγουμε προσεκτικά, χωρίς την πετσέτα. Το βάζουμε σε πιατέλα με το άνοιγμα προς τα κάτω. Στη συνέχεια καλύπτουμε ομοιόμορφα τον κορμό με το γλάσο. Το βάζουμε στο ψυγείο για 45'-60', να παγώσει και να σταθεροποιηθεί, για να μπορούμε να το σερβίρουμε.
Γέμιση: Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Σε ένα άλλο μπολ μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε λίγο νερό και κατόπιν τη διαλύουμε σε 1 κ.σ. χλιαρό νερό. Σε τρίτο μπολ ετοιμάζουμε την κρέμα στιγμής, προσθέτουμε τη σαντιγί και τη ζελατίνη και ανακατεύουμε.
Γλάσο: Λιώνουμε την κουβερτούρα και την ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια. Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει ελαφρά.
Συναρμολόγηση: Ξετυλίγουμε το παντεσπάνι, απλώνουμε πάνω την κρέμα της γέμισης και το ξανατυλίγουμε προσεκτικά, χωρίς την πετσέτα. Το βάζουμε σε πιατέλα με το άνοιγμα προς τα κάτω. Στη συνέχεια καλύπτουμε ομοιόμορφα τον κορμό με το γλάσο. Το βάζουμε στο ψυγείο για 45'-60', να παγώσει και να σταθεροποιηθεί, για να μπορούμε να το σερβίρουμε.
Διαβάστε Περισσότερα...