Γέμιση: Κόβουμε τα μήλα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε για 10'-15' σε μία λεκάνη με το χυμό από το λεμόνι και νερό. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πιουν το ζουμί τους. Κατόπιν τα αδειάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα καρύδια, τις σταφίδες και την κανέλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ζύμη: Βάζουμε όλα τα υγρά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, την κανέλα και τις βανίλιες και ανακατεύουμε. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και φτιάχνουμε ζύμη. Ανοίγουμε ένα όχι πολύ παχύ φύλλο και κόβουμε κύκλους.
Συναρμολόγηση: Βάζουμε 1 κ.γ. γέμιση σε κάθε κύκλο και αφού το βρέχουμε γύρω γύρω με νερό το κλείνουμε σε μισοφέγγαρα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 40'. Όταν κρυώσουν πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Ζύμη: Βάζουμε όλα τα υγρά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, την κανέλα και τις βανίλιες και ανακατεύουμε. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και φτιάχνουμε ζύμη. Ανοίγουμε ένα όχι πολύ παχύ φύλλο και κόβουμε κύκλους.
Συναρμολόγηση: Βάζουμε 1 κ.γ. γέμιση σε κάθε κύκλο και αφού το βρέχουμε γύρω γύρω με νερό το κλείνουμε σε μισοφέγγαρα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 40'. Όταν κρυώσουν πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Σχόλια
Τροφοδοσία RSS για τα σχόλια αυτού του άρθρου.