Καθαρίζουμε, πλένουμε τα καλαμάρια και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Παίρνουμε τα κεφάλια, τα πτερύγια και τα πλοκάμια και 1-2 καλαμάρια και τα ψιλοκόβουμε.
Σοτάρουμε με το μισό λάδι τα κρεμμύδια και ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα καλαμάρια για να σοταριστούν και αυτά. Προσθέτουμε το ρύζι, τα μυρωδικά, το σκόρδο, τις ντομάτες και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά τη γέμιση και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Ανοίγουμε τα καλαμάρια και τα γεμίζουμε με ένα κουταλάκι λίγο πιο πολύ από το μισό τους. Κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες. Σε μία κατσαρόλα που χωράει τα καλαμάρια, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε ελαφρά τα καλαμάρια. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και σβήνουμε με το κρασί. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, για 50'-1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους.
Σοτάρουμε με το μισό λάδι τα κρεμμύδια και ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα καλαμάρια για να σοταριστούν και αυτά. Προσθέτουμε το ρύζι, τα μυρωδικά, το σκόρδο, τις ντομάτες και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά τη γέμιση και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Ανοίγουμε τα καλαμάρια και τα γεμίζουμε με ένα κουταλάκι λίγο πιο πολύ από το μισό τους. Κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες. Σε μία κατσαρόλα που χωράει τα καλαμάρια, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε ελαφρά τα καλαμάρια. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και σβήνουμε με το κρασί. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, για 50'-1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους.
Σχόλια
to sinodeusa me uzaki!!!
Τροφοδοσία RSS για τα σχόλια αυτού του άρθρου.