Αλατοπιπερώνουμε το αρνάκι και το βάζουμε στη γάστρα, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το κριθαράκι και το βούτυρο). Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς C, για 1 ώρα & 30'. Ρίχνουμε στη γάστρα το κριθαράκι, το βούτυρο και λίγο ζεστό νερό (να σκεπάζει το κριθαράκι). Συνεχίζουμε το ψήσιμο με σκεπασμένο το φαγητό για 1 ώρα ακόμη ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να ψηθεί το κριθαράκι.
Αρνάκι γιουβέτσι στη γάστρα
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Κρεατικά
- Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013 23:45
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 31814
Selenia
Ένα γευστικό αρνάκι στη γάστρα που λιώνει στο στόμα!! Συνοδεύεται από κριθαράκι.
4-6 μερίδες
2 ώρες & 30'
180 βαθμούς C

• • • • • • • •
Υλικά |
1 κιλό αρνάκι κομμένο σε μερίδες (μπούτι)
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα ή χυμό ντομάτας
1 κ.σ. πελτέ (διαλυμένο σε λίγο ζεστό νερό)
1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
1/2 της κούπας ελαιόλαδο
3 κ.σ. βούτυρο
1 φύλλο δάφνησ
1 ξύλο κανέλας
Αλάτι
Πιπέρι
Μπαχάρι (προαιρετικά)
500 γρ. κριθαράκι
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα ή χυμό ντομάτας
1 κ.σ. πελτέ (διαλυμένο σε λίγο ζεστό νερό)
1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
1/2 της κούπας ελαιόλαδο
3 κ.σ. βούτυρο
1 φύλλο δάφνησ
1 ξύλο κανέλας
Αλάτι
Πιπέρι
Μπαχάρι (προαιρετικά)
500 γρ. κριθαράκι
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Αν έχει πιεί το υγρά του και δεν είναι έτοιμο ακόμη το κριθαράκι ρίχνουμε και άλλο νερό. Μπορούμε αντί για κριθαράκι να βάλουμε χυλοπίτες.
Διαβάστε Περισσότερα...