Κόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε ροδέλες και ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε τα λουκάνικα σε κομμάτια περίπου 5 εκατοστών. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε τα λουκάνικα, έως ότου ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις πιπεριές και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε συνεχώς για 3'. Βάζουμε τις ντομάτες, το κρασί και το μαϊντανό και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Καλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 15'-20' ή μέχρι να ψηθούν τα λουκάνικα και να μείνουν με τη σάλτσα τους.
Χωριάτικα λουκάνικα με πιπεριά
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Κρεατικά
- Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013 23:50
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 14566
Selenia
Νόστιμα χωριάτικα λουκάνικα με ντομάτα και πιπεριές στην κατσαρόλα!! Δοκιμάστε τα!!
4-6 μερίδες

• • • • •
Υλικά |
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κιλό λουκάνικα χωριάτικα
1 κρεμμύδι
1/2 κιλό πράσινες πιπεριές
250 γρ. ντομάτες
1/2 κούπας κρασί λευκό
1 κ.γ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
1/2 κιλό λουκάνικα χωριάτικα
1 κρεμμύδι
1/2 κιλό πράσινες πιπεριές
250 γρ. ντομάτες
1/2 κούπας κρασί λευκό
1 κ.γ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Το σερβίρουμε ζεστό. Ταιριάζει πολύ ωραία με τηγανιτές πατάτες ή με ζυμαρικά.
Διαβάστε Περισσότερα...