Παντεσπάνι: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C και βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί 30x40 εκ. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε τα αβγά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη, με το μίξερ σε υψηλή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν και να αποκτήσουν όγκο, περίπου 5 λεπτά. Ανακατεύουμε το 1/3 από το μείγμα των αβγών με την κουβερτούρα. Ρίχνουμε το λιωμένο καφέ και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο μείγμα των αβγών και ανακατεύουμε ξανά απαλά μέχρι να ενωθεί με το υπόλοιπο μείγμα μας. Ρίχνουμε το μείγμα μας στο ταψί, ισιώνοντας το όπου χρειάζεται για να είναι ομοιόμορφο. Ψήνουμε για 25’-30’ ή μέχρι να το τρυπάμε με μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο και να έχει ελάχιστη ζύμη κολλημένη πάνω του. βγαίνει με υγρά crumbs παραμένουν προσκολλημένοι σε αυτό. Το αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά.
Γέμιση: Σε ένα μπολ βάζουμε το κακάο και το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο. Ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ. Το καλύπτουμε και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Συναρμολόγηση: Πασπαλίζουμε μια πετσέτα με ζάχαρη άχνη. Βάζουμε το παντεσπάνι πάνω στην πετσέτα και το ξεκολλάμε απαλά από τη λαδόκολλα. Απλώνουμε την κρέμα κακάο πάνω στο παντεσπάνι, αφήνοντας ένα κενό 2-3 εκ. γύρω από τις άκρες. Το τυλίγουμε απαλά σε ρολό και αφαιρούμε σιγά-σιγά την πετσέτα. Το βάζουμε σε πιατέλα και αν θέλουμε το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Γέμιση: Σε ένα μπολ βάζουμε το κακάο και το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο. Ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ. Το καλύπτουμε και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Συναρμολόγηση: Πασπαλίζουμε μια πετσέτα με ζάχαρη άχνη. Βάζουμε το παντεσπάνι πάνω στην πετσέτα και το ξεκολλάμε απαλά από τη λαδόκολλα. Απλώνουμε την κρέμα κακάο πάνω στο παντεσπάνι, αφήνοντας ένα κενό 2-3 εκ. γύρω από τις άκρες. Το τυλίγουμε απαλά σε ρολό και αφαιρούμε σιγά-σιγά την πετσέτα. Το βάζουμε σε πιατέλα και αν θέλουμε το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Διαβάστε Περισσότερα...