Ρολό σοκολάτας με γέμιση κρέμα κακάο (χωρίς αλεύρι)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Selenia

Ένα σοκολατένιο ρολό,χωρίς αλεύρι, με γέμιση κρέμας κακάο. Νόστιμο και αφράτο σαν σουφλέ!!!

rolo sokolatas1
8 μερίδες
25’-30’
180 βαθμούς C
 Υλικά 
Παντεσπάνι :
340 γρ. κουβερτούρα (σε κομματάκια)
12 μεγάλα αβγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
330 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. νες καφέ (διαλυμένο σε 2 κ.σ. ζεστό νερό)

Κρέμα κακάο:
3 κ.σ. κακάο
3 κ.σ. νερό ζεστό
350 γρ. κρέμα γάλακτος
60 γρ. ζάχαρη

Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα(προαιρετικά)
 Εκτέλεση 
Παντεσπάνι: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C και βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί 30x40 εκ. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε τα αβγά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη, με το μίξερ σε υψηλή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν και να αποκτήσουν όγκο, περίπου 5 λεπτά. Ανακατεύουμε το 1/3 από το μείγμα των αβγών με την κουβερτούρα. Ρίχνουμε το λιωμένο καφέ και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο μείγμα των αβγών και ανακατεύουμε ξανά απαλά μέχρι να ενωθεί με το υπόλοιπο μείγμα μας. Ρίχνουμε το μείγμα μας στο ταψί, ισιώνοντας το όπου χρειάζεται για να είναι ομοιόμορφο. Ψήνουμε για 25’-30’ ή μέχρι να το τρυπάμε με μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο και να έχει ελάχιστη ζύμη κολλημένη πάνω του. βγαίνει με υγρά crumbs παραμένουν προσκολλημένοι σε αυτό. Το αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά.
Γέμιση: Σε ένα μπολ βάζουμε το κακάο και το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο. Ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ. Το καλύπτουμε και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Συναρμολόγηση: Πασπαλίζουμε μια πετσέτα με ζάχαρη άχνη. Βάζουμε το παντεσπάνι πάνω στην πετσέτα και το ξεκολλάμε απαλά από τη λαδόκολλα. Απλώνουμε την κρέμα κακάο πάνω στο παντεσπάνι, αφήνοντας ένα κενό 2-3 εκ. γύρω από τις άκρες. Το τυλίγουμε απαλά σε ρολό και αφαιρούμε σιγά-σιγά την πετσέτα. Το βάζουμε σε πιατέλα και αν θέλουμε το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

 Μικρά μυστικά 
*Μπεν Μαρί: Βάζουμε τη σοκολάτα σε ένα μεγάλο μπολ και το τοποθετούμε πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να λιώσει. Όταν ξεκολλάμε το παντεσπάνι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μη μας σπάσει. Καταναλώνεται κατευθείαν, όσο μείνει διατηρείται στο ψυγείο.

You have no rights to post comments

   

Tag Cloud

πατατοσαλάτα  salata  σαλάτα  patatosalata  τζατζίκι  τζατζικι  τζατζίκι σπιτικό  tzatziki  τσουρέκι  τσουρεκάκι  kanel bulle  σουηδικό τσουρεκάκι  κανέλ μπουλέ  κανελ μπουλε  ντρέσινγκ  σος  σως  μπισκότα  μπαγκέτα  μωσαικό  κουλουράκια  πασχαλινά  σμυρναίικα  σμύρνη  πάσχα  συνταγεσ πασχαλινες  koylourakia  koyloyria  koulouria  koulourakia  πίτσα  πίτσες  πίτα  πίτες  φύλλο  κολοκυθόπιτα  φύλλα  ψωμί  ψωμάκια  ψωμιά  παντεσπάνι  τούρτα  ροδάκινο  παγωτό  βανίλια  παγωτό βανίλια  ice cream  pagoto  παγωτό σοκολάτα  πίτσας  patates  potato  πατάτες  πατάτες στο φούρνο  πατάτες φούρνου  πατατεσ  πατατα  ζυμαρικά  ζυμαρικα  μπεσαμέλ  παστίτσιο  μουσακάς  κρέπα  κρέπες  σουτζουκάκια  σουτζουκακια  soutzoukakia  κανελόνια  κανελονια  κανελόνια με κιμά  κιμάς  τυρί  παρμεζάνα  παρμεζάνας  σάλτσα  ρολλά κοτόπουλο  κοτόπουλο  βάφλες  βαφλες  βάφλα  βαφλα  τυρόπιτα  τυροπιτάκια  τυροπιτάκι  tyropita  tyropitakia  crepa  φακές  φακες  φασολάδα  φασολαδα  fasolada  ρεβύθια  ρεβιθια  ρεβίθια  φάβα  φαβα  καλαμάρια  καλαμαράκια  καλαμάρια με σάλτσα  kalamaria  kalamarakia  kalamaria me saltsa  χταπόδι ξυδάτο  ξυδάτο χταπόδι  χταπόδι με ξύδι  μηλοπιτάκια  μηλόπιτα  νηστίσιμα μηλοπιτάκια  apple pie  milopitakia  milopitakia nistisima  μαγιονέζα  μαγιονέζας  τορτίγιας  πίτα για σουβλάκια  σουβλάκια  αραβική πίτα  αραβικές πίτες  τορτίγιες  τορτιγιες  σουτζουκάκια σμυρνέικα  πάστα  πάστα φλόρα  φλώρα  λεμονόπιτα  γίγαντες  γιγαντες  gigantes  πίτες για σουβλάκια  σουβλάκι  γύρος  κεμπάπ  ψωμάκι  σάντουιτς  ραβανί  σιμιγδάλι  ρεβανί  
   

Τελευταία σχόλια

   
 

Follow Us

   
© 2014 Συνταγές με Φαντασία