Παντεσπάνι
Χτυπάμε τους αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο και ρίχνουμε τη βανίλια. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε. Το βάζουμε σε ταψί 30-35 εκ. με βουτυρωμένη λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 30'(ή ανάλογα με το φούρνο μας). Αφού κρυώσει το κόβουμε σε τρία κομμάτια και βρέχουμε το καθένα με ένα πινέλο με το σιρόπι της κομπόστας.
Γέμιση/συναρμολόγηση
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και ρίχνουμε μέσα και τη βανίλια. Τη χωρίζουμε σε τρία μέρη. Απλώνουμε το ένα μέρος της σαντιγύς πάνω στο ένα παντεσπάνι, κόβουμε τα ροδάκινα στα τέσσερα και τα απλώνουμε πάνω από τη σαντιγύ. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και στο δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι και τέλος βάζουμε το τελευταίο παντεσπάνι και διακοσμούμε την τούρτα με το τελευταίο μέρος της σαντιγύς σύμφωνα με την αρεσκεία μας.
Χτυπάμε τους αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο και ρίχνουμε τη βανίλια. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε. Το βάζουμε σε ταψί 30-35 εκ. με βουτυρωμένη λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 30'(ή ανάλογα με το φούρνο μας). Αφού κρυώσει το κόβουμε σε τρία κομμάτια και βρέχουμε το καθένα με ένα πινέλο με το σιρόπι της κομπόστας.
Γέμιση/συναρμολόγηση
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και ρίχνουμε μέσα και τη βανίλια. Τη χωρίζουμε σε τρία μέρη. Απλώνουμε το ένα μέρος της σαντιγύς πάνω στο ένα παντεσπάνι, κόβουμε τα ροδάκινα στα τέσσερα και τα απλώνουμε πάνω από τη σαντιγύ. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και στο δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι και τέλος βάζουμε το τελευταίο παντεσπάνι και διακοσμούμε την τούρτα με το τελευταίο μέρος της σαντιγύς σύμφωνα με την αρεσκεία μας.
Διαβάστε Περισσότερα...