Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε με το βούτυρο. Βάζουμε τον αρακά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και τη μισή ποσότητα δυόσμου και τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το κρασί και βράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς (30' περίπου). Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και δυναμώνουμε τη φωτιά λίγο. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατόπιν ρίχνουμε στο μπλέντερ το μείγμα και το πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε ένα λείο πουρέ. Βάζουμε και τον υπόλοιπο δυόσμο και πολτοποιούμε λίγο ακόμη, χωρίς όμως να λιώσει εντελώς.
Κατόπιν ρίχνουμε στο μπλέντερ το μείγμα και το πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε ένα λείο πουρέ. Βάζουμε και τον υπόλοιπο δυόσμο και πολτοποιούμε λίγο ακόμη, χωρίς όμως να λιώσει εντελώς.
Διαβάστε Περισσότερα...