Ζεσταίνουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα και παράλληλα χτυπάμε τα αβγά και τη ζάχαρη σε ένα μπολ.Ρίχνουμε 5-6 κ.σ. από το ζεστό γάλα στο μείγμα με τα αβγά και ανακατεύουμε, στη συνέχεια το αδειάζουμε σιγά σιγά στην κατσαρόλα με το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.Ζεσταίνουμε ελαφρώς το μείγμα σε μέτρια φωτιά προσέχοντας να μη βράσει, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη υφή. Στη συνέχεια το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Αναμειγνύουμε σε ένα άλλο μπολ την κρέμα γάλακτος με τις βανίλιες και τα προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα.
Το βάζουμε στη συντήρηση για 12 ώρες τουλάχιστον και στη συνέχεια το βάζουμε στη παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες της (ρίχνουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή από το στόμιο ενώ είναι σε λειτουργία ο αναδευτήρας). Στη συνέχεια το βάζουμε στην κατάψυξη.
Αναμειγνύουμε σε ένα άλλο μπολ την κρέμα γάλακτος με τις βανίλιες και τα προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα.
Το βάζουμε στη συντήρηση για 12 ώρες τουλάχιστον και στη συνέχεια το βάζουμε στη παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες της (ρίχνουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή από το στόμιο ενώ είναι σε λειτουργία ο αναδευτήρας). Στη συνέχεια το βάζουμε στην κατάψυξη.
Διαβάστε Περισσότερα...