Τούρτα Black Forest

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 7
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Tatiani

Φανταστική τούρτα Black Forest

blackforest
8-10 μερίδες, ταψί 20-25 εκ.
170 βαθμούς C
 Υλικά 
-Παντεσπάνι
180 γρ. ζάχαρη
150 γρ. αλεύρι
6 αβγά
10 γρ. κακάο
1 κ.γ. μπέικιν

-Σιρόπι
150 γρ. ζάχαρη
280 γρ.νερό

-Γέμιση
750 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. κεράσια κομπόστα ή βύσσινα
200 γρ. κουβερτούρα ξυσμένη ή νιφάδες
 Εκτέλεση 
Παντεσπάνι:Ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν στο μείγμα με τα αβγά και το ενσωματώνουμε ανακατεύοντας απαλά με μία κουτάλα. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί 20-25 εκ. Ψήνουμε για 30' στους 170 βαθμούς C σε προθερμασμένο φούρνο (πάνω-κάτω αντίσταση). Το αφήνουμε να κρυώσει.
Σιρόπι: Ρίχνουμε τα υλικά σε μία κατσαρόλα και βράζουμε το σιρόπι για 2' αφού πάρει βράση.
Γέμιση:Χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί.
Συναρμολόγηση: Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 κομμάτια ραντίζουμε το καθένα με ένα πινέλο με το 1/3 του σιροπιού. Στώνουμε στο πρώτο κομμάτι το 1/3 σαντιγί και τα μισά κεράσια. Βάζουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία. Τέλος βάζουμε το τρίτο κομμάτι το αλλείφουμε με τη σαντιγί που έχει μείνει και ρίχνουμε την τριμμένη κουβερτούρα από πάνω. Διακοσμούμε την επιφάνειά του με λίγα κεράσια ή βύσσινα.

 Μικρά μυστικά 
Με διπλή δόση φτιάχνουμε ορθογώνια τούρτα γενεθλίων. Αν τη φτιάξουμε 2 ημέρες πριν είναι πιο νόστιμη γιατί δένει καλύτερα με το σιρόπι το παντεσπάνι. Για να βεβαιωθούμε ότι το παντεσπάνι είναι έτοιμο, όταν τελειώσει ο χρόνος ψησίματος, το τρυπάμε με μία οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή είναι εντάξει.

You have no rights to post comments

   

Tag Cloud

πατατοσαλάτα  salata  σαλάτα  patatosalata  τζατζίκι  τζατζικι  τζατζίκι σπιτικό  tzatziki  τσουρέκι  τσουρεκάκι  kanel bulle  σουηδικό τσουρεκάκι  κανέλ μπουλέ  κανελ μπουλε  ντρέσινγκ  σος  σως  μπισκότα  μπαγκέτα  μωσαικό  κουλουράκια  πασχαλινά  σμυρναίικα  σμύρνη  πάσχα  συνταγεσ πασχαλινες  koylourakia  koyloyria  koulouria  koulourakia  πίτσα  πίτσες  πίτα  πίτες  φύλλο  κολοκυθόπιτα  φύλλα  ψωμί  ψωμάκια  ψωμιά  παντεσπάνι  τούρτα  ροδάκινο  παγωτό  βανίλια  παγωτό βανίλια  ice cream  pagoto  παγωτό σοκολάτα  πίτσας  patates  potato  πατάτες  πατάτες στο φούρνο  πατάτες φούρνου  πατατεσ  πατατα  ζυμαρικά  ζυμαρικα  μπεσαμέλ  παστίτσιο  μουσακάς  κρέπα  κρέπες  σουτζουκάκια  σουτζουκακια  soutzoukakia  κανελόνια  κανελονια  κανελόνια με κιμά  κιμάς  τυρί  παρμεζάνα  παρμεζάνας  σάλτσα  ρολλά κοτόπουλο  κοτόπουλο  βάφλες  βαφλες  βάφλα  βαφλα  τυρόπιτα  τυροπιτάκια  τυροπιτάκι  tyropita  tyropitakia  crepa  φακές  φακες  φασολάδα  φασολαδα  fasolada  ρεβύθια  ρεβιθια  ρεβίθια  φάβα  φαβα  καλαμάρια  καλαμαράκια  καλαμάρια με σάλτσα  kalamaria  kalamarakia  kalamaria me saltsa  χταπόδι ξυδάτο  ξυδάτο χταπόδι  χταπόδι με ξύδι  μηλοπιτάκια  μηλόπιτα  νηστίσιμα μηλοπιτάκια  apple pie  milopitakia  milopitakia nistisima  μαγιονέζα  μαγιονέζας  τορτίγιας  πίτα για σουβλάκια  σουβλάκια  αραβική πίτα  αραβικές πίτες  τορτίγιες  τορτιγιες  σουτζουκάκια σμυρνέικα  πάστα  πάστα φλόρα  φλώρα  λεμονόπιτα  γίγαντες  γιγαντες  gigantes  πίτες για σουβλάκια  σουβλάκι  γύρος  κεμπάπ  ψωμάκι  σάντουιτς  ραβανί  σιμιγδάλι  ρεβανί  
   

Τελευταία σχόλια

   
 

Follow Us

   
© 2014 Συνταγές με Φαντασία