Παντεσπάνι:Ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν στο μείγμα με τα αβγά και το ενσωματώνουμε ανακατεύοντας απαλά με μία κουτάλα. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί 20-25 εκ. Ψήνουμε για 30' στους 170 βαθμούς C σε προθερμασμένο φούρνο (πάνω-κάτω αντίσταση). Το αφήνουμε να κρυώσει.
Σιρόπι: Ρίχνουμε τα υλικά σε μία κατσαρόλα και βράζουμε το σιρόπι για 2' αφού πάρει βράση.
Γέμιση:Χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί.
Συναρμολόγηση: Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 κομμάτια ραντίζουμε το καθένα με ένα πινέλο με το 1/3 του σιροπιού. Στώνουμε στο πρώτο κομμάτι το 1/3 σαντιγί και τα μισά κεράσια. Βάζουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία. Τέλος βάζουμε το τρίτο κομμάτι το αλλείφουμε με τη σαντιγί που έχει μείνει και ρίχνουμε την τριμμένη κουβερτούρα από πάνω. Διακοσμούμε την επιφάνειά του με λίγα κεράσια ή βύσσινα.
Σιρόπι: Ρίχνουμε τα υλικά σε μία κατσαρόλα και βράζουμε το σιρόπι για 2' αφού πάρει βράση.
Γέμιση:Χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί.
Συναρμολόγηση: Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 κομμάτια ραντίζουμε το καθένα με ένα πινέλο με το 1/3 του σιροπιού. Στώνουμε στο πρώτο κομμάτι το 1/3 σαντιγί και τα μισά κεράσια. Βάζουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία. Τέλος βάζουμε το τρίτο κομμάτι το αλλείφουμε με τη σαντιγί που έχει μείνει και ρίχνουμε την τριμμένη κουβερτούρα από πάνω. Διακοσμούμε την επιφάνειά του με λίγα κεράσια ή βύσσινα.
Διαβάστε Περισσότερα...