Βάζουμε το λάδι σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Όταν κάψει ρίχνουμε το κρέας. Γυρνάμε κατά διαστήματα τα κομμάτια για να ροδίσουν. Τα αφαιρούμε και τα βάζουμε σε ένα πιάτο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε ελαφρά, ανακατεύοντάς το. Ξαναβάζουμε το κρέας και μετά από λίγο το σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε τη σάλτσα και το νερό, όσο χρειάζεται για να σκεπάσει το κρέας. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πήξει η σάλτσα του.
Μοσχαράκι κοκκινιστό
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Κρεατικά
- Δημιουργηθηκε στις Κυριακή, 09 Σεπτεμβρίου 2012 00:58
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 5003
Selenia
Το κλασσικό κοκκινιστό μοσχαράκι
6 μερίδες
1 1/2 - 2 ώρες

• •
Υλικά |
1 κιλό μοσχαράκι κομμένο σε μερίδες
1 κρεμμύδι τριμμένο
1/3 της κούπας ελαιόλαδο
250 γρ. σάλτσα ντομάτας ή φρέσκες ντομάτες
Νερό (όσο χρειαστεί)
3/4 της κούπας κόκκινο κρασί
1 φύλλο δάφνης
1 ξύλο κανέλας
Αλάτι
Πιπέρι
1 κρεμμύδι τριμμένο
1/3 της κούπας ελαιόλαδο
250 γρ. σάλτσα ντομάτας ή φρέσκες ντομάτες
Νερό (όσο χρειαστεί)
3/4 της κούπας κόκκινο κρασί
1 φύλλο δάφνης
1 ξύλο κανέλας
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Αν θέλουμε βράζουμε πρώτα το κρέας και όταν έχει βγάλει αφρούς (πριν πάρει βράση) το βγάζουμε και το βάζουμε σε ένα πιάτο να στραγγίξει, κατόπιν συνεχίζουμε κανονικά την εκτέλεση της συνταγής. Μπορούμε να το γαρνίρουμε με ρύζι ή πατάτες. Στη χύτρα θέλει 35'-40'.
Διαβάστε Περισσότερα...