Ψαρονέφρι με πορτοκάλι και ρύζι

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 4
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Κρεατικά
Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2013 21:39
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 6832
Selenia

Ένα εξαιρετικό πιάτο με χοιρινό φιλέτο σε κομματάκια, μέσα σε σάλτσα από κρέμα γάλακτος και χυμό πορτοκάλι!!!

xoirino me ryzi3
4 μερίδες
35’-40'
 Υλικά 
1/2 κιλό χοιρινό ψαρονέφρι (κομμένο σε κομματάκια)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 πορτοκάλια ακέρωτα (χυμός και ξύσμα)
1 κ.γ. κορν φλάουρ
250-300 γρ. ρύζι για πιλάφι
100 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
 Εκτέλεση 
Βάζουμε αλατοπίπερο στο χοιρινό και το πασπαλίζουμε με το κορν φλάουρ. Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 4’-5’ ακόμη. Ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα και λίγο ζεστό νερό (να σκεπάζεται το κρέας). Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30’-35’ μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πιεί τα υγρά του και να έχουμε μια δεμένη σάλτσα. Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε να πάει παντού. Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου του. Το στραγγίζουμε, βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε το ρύζι με το ψαρονέφρι και από πάνω τη σάλτσα του.

 Μικρά μυστικά 
Αν θέλουμε όταν το σερβίρουμε ρίχνουμε από πάνω λίγο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο.