Ζεσταίνουμε το λάδι και αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το αφήνουμε μέχρι να ροδίσει, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια και πασπαλίζουμε από πάνω το αλεύρι ή το κορν φλάουρ. Ρίχνουμε στη συνέχεια τη σάλτσα, το γαρύφαλο, την κανέλα, το φύλλο δάφνης και λίγο αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε, ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα για περίπου 40'-50'. Καβουρδίζουμε το κουκουνάρι με το βούτυρο και το ρίχνουμε στο φαγητό όταν είναι εντελώς έτοιμο.
Χοιρινό κοκκινιστό με σκόρδο
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Κρεατικά
- Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2013 13:22
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 25151
Selenia
Ένα νόστιμο κοκκινιστό με σκόρδο και κουκουνάρια. Δοκιμάστε το!!
• • •
Υλικά |
700-800 γρ. χοιρινό φιλέτο σε κομμάτια
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4-5 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα δύο
1 κουτί σάλτσα ντομάτας ή ντοματάκια (500 γρ.)
2-3 κ.σ. κουκουνάρι
1 γαρύφαλο
1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)
1 ξύλο κανέλας
1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
3-4 κ.σ. βούτυρο
1-2 κ.σ. αλεύρι ή κορν φλάουρ
Αλάτι
Πιπέρι
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4-5 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα δύο
1 κουτί σάλτσα ντομάτας ή ντοματάκια (500 γρ.)
2-3 κ.σ. κουκουνάρι
1 γαρύφαλο
1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)
1 ξύλο κανέλας
1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
3-4 κ.σ. βούτυρο
1-2 κ.σ. αλεύρι ή κορν φλάουρ
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Ταιριάζει πολύ ωραία με ρύζι. Αν θέλουμε όταν ρίχνουμε τη σάλτσα προσθέτουμε και μερικά μανιτάρια.
Διαβάστε Περισσότερα...