Πώς φτιάχνουμε Τούρτα ή Κέικ σε σχήμα Καρδιάς

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 8
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Διάφορα
Δημιουργηθηκε στις Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2013 17:52
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 18159

Φτιάξτε μία τούρτα ή ένα κέικ σε σχήμα καρδιάς, χωρίς να χρειαστεί να αγοράσετε ειδική φόρμα. Δείτε παρακάτω πώς γίνεται!!

Για μία τούρτα-κέικ καρδιά θα χρειαστούμε:

1 δόση μείγμα για κέικ ή παντεσπάνι 
250-300 ml κρέμα γάλακτος
3-4 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
1-2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 φόρμα κέικ 20-22 εκ.
Λαδόκολλα
1 μαχαίρι κοφτερό
Μεμβράνη
Κλωστή για το κόψιμο

Οδηγίες:

Φτιάχνουμε μία συνταγή που μας αρέσει για κέικ ή παντεσπάνι (π.χ. Αφράτο Κέικ Βανίλιας, Παντεσπάνι άσπρο ή το παντεσπάνι από την Tούρτα Black Forest). Βουτυρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα, διαμέτρου γύρω στα 20-22 εκ. (μπορούμε αν θέλουμε να μοιράσουμε τη δόση σε δύο ίδιες φόρμες και να έχουμε κατευθείαν 2 παντεσπάνια/κέικ, έτσι δε θα χρειαστεί να τα κόψουμε αργότερα). Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα μας και όταν ψηθεί και κρυώσει το βγάζουμε από τη φόρμα και το τυλίγουμε με μεμβράνη. Το βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες*. Όταν περάσουν παίρνουμε μία λαδόκολλα και βάζουμε πάνω της τη φόρμα που φτιάξαμε το γλυκό μας. Σχεδιάζουμε πάνω στη λαδόκολλα το σχήμα της φόρμας και κόβουμε ένα κύκλο γύρω στο 0,5-1 εκ. μικρότερο. Το διπλώνουμε στη μέση και κόβουμε σε σχήμα καρδιάς. Βγάζουμε το παντεσπάνι/κέικ από το ψυγείο και αφαιρούμε τη μεμβράνη. Βάζουμε πάνω του τη λαδόκολλα-καρδιά και προσεκτικά με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το παντεσπάνι/κέικ στο σχήμα καρδιάς. Στη συνέχεια χαράζουμε περιμετρικά την καρδία μας και βάζουμε μία κλωστή γύρω γύρω. Φέρνουμε τις άκρες μπροστά και τις τραβάμε σιγά σιγά μέχρι να κοπεί στα δύο η καρδιά. Αλλιώς αν τα καταφέρνουμε κόβουμε το παντεσπάνι/κέικ στα δύο με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι. Βάζουμε το κάτω μέρος σε μία πιατέλα και το αλείφουμε με την κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί μαζί με τη ζάχαρη και τη μαρμελάδα. Βάζουμε από πάνω το άλλο κομμάτι προσεκτικά για να ταιριάζει με το κάτω. Στη συνέχεια το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα και όταν περάσει διακοσμούμε την τούρτα/κέικ σύμφωνα με τα γούστα μας.

*(Δεν πρέπει να παραλείψουμε να βάλουμε την τούρτα μας στο ψυγείο γιατί είναι απαραίτητο βήμα για να μπορέσουμε να την κόψουμε χωρίς να διαλυθεί).

Για τη διακόσμηση της τούρτας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

Κουβερτούρα λιωμένη
Σαντιγί
Ζάχαρη άχνη
Ζαχαρόπαστα 
ή ότι άλλο επιθυμείτε


 

Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παρακάτω σχήμα αντί να φτιάξετε την καρδιά μόνοι σας με λαδόκολλα. Τυπώστε το και αφού το κόψετε τοποθετήστε το πάνω στο παντεσπάνι/κέικ κόψτε το και φτιάξτε την Τούρτα-Καρδιά. 

Καλή επιτυχία!!