Εύκολα Μπλίνις

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Ζύμες/Ψωμιά
Δημιουργηθηκε στις Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013 23:00
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 10030
Selenia

Μικρές ρωσικές τηγανίτες που σερβίρονται με χαβιάρι, καπνιστό σολομό, μαρμελάδα ή ξινή κρέμα. Οι τηγανίτες αυτές, παραδοσιακά φτιάχνονται από αλεύρι για όλες τις χρήσεις συνδυασμένο με αλεύρι φαγόπυρου, η συνταγή αυτή είναι απλουστευμένη και περιέχει μόνο απλό αλεύρι.

blinis
15 Μπλίνις
2'-3'
 Υλικά 
1 & 1/2 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. αλάτι
500 ml γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 αβγά (ελαφρά χτυπημένα)
1 κ.σ. ζάχαρη
1/4 της κούπας σπορέλαιο & λίγο ακόμη για το τηγάνι
 Εκτέλεση 
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γάλα. Τα ανακατεύουμε να ενωθούν και προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Τα χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Ρίχνουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε ξανά. Καλύπτουμε το μπολ με μία μεμβράνη και το αφήνουμε να σταθεί για 30'.

Στη συνέχεια ρίχνουμε 1-2 κ.σ. σπορέλαιο στο τηγάνι και όταν ζεσταθεί πολύ αρχίζουμε να ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα (3-4 κ.σ. για κάθε μπλίνις). Αν το λάδι έχει ζεσταθεί καλά θα ροδίσουν από τη μία πλευρά σε 1'-2'. Κατόπιν τα γυρνάμε από την άλλη μεριά και τα αφήνουμε για 15"-1'. Τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο και τα αλείφουμε ενδιάμεσα με λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη για να παραμείνουν μαλακά και να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

 Μικρά μυστικά 
Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις & 65 γρ. αλεύρι φαγόπυρου.