Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γάλα. Τα ανακατεύουμε να ενωθούν και προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Τα χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Ρίχνουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε ξανά. Καλύπτουμε το μπολ με μία μεμβράνη και το αφήνουμε να σταθεί για 30'.
Στη συνέχεια ρίχνουμε 1-2 κ.σ. σπορέλαιο στο τηγάνι και όταν ζεσταθεί πολύ αρχίζουμε να ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα (3-4 κ.σ. για κάθε μπλίνις). Αν το λάδι έχει ζεσταθεί καλά θα ροδίσουν από τη μία πλευρά σε 1'-2'. Κατόπιν τα γυρνάμε από την άλλη μεριά και τα αφήνουμε για 15"-1'. Τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο και τα αλείφουμε ενδιάμεσα με λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη για να παραμείνουν μαλακά και να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Στη συνέχεια ρίχνουμε 1-2 κ.σ. σπορέλαιο στο τηγάνι και όταν ζεσταθεί πολύ αρχίζουμε να ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα (3-4 κ.σ. για κάθε μπλίνις). Αν το λάδι έχει ζεσταθεί καλά θα ροδίσουν από τη μία πλευρά σε 1'-2'. Κατόπιν τα γυρνάμε από την άλλη μεριά και τα αφήνουμε για 15"-1'. Τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο και τα αλείφουμε ενδιάμεσα με λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη για να παραμείνουν μαλακά και να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Διαβάστε Περισσότερα...