Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το χλιαρό νερό και το λάδι και ζυμώνουμε σε μία ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει και στη συνέχεια πλάθουμε πίτες 20-25 cm και πάχους 1 cm. Τις πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο ή με κίτρινο αλεύρι και τις αφήνουμε να φουσκώσουν. Στη συνέχεια με ένα πηρούνι τις πατάμε σε διάφορα σημεία. Τις τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα από κάθε πλευρά (2'-3') ή τις ψήνουμε στο φούρνο στο γκριλ αφού τις αλείψουμε με λίγο λάδι.
Σπιτική πίτα για σουβλάκια
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Ζύμες/Ψωμιά
- Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012 09:36
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 12225
Selenia
Νόστιμες σπιτικές πίτες για να συνοδεύσετε τα σουβλάκια σας!!
12 πίτες
2'-3'

• • • • • • • • •
Υλικά |
3 κούπες αλεύρι
2 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κ.γ. αλάτι
4 κ.γ. ζάχαρη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κούπα χλιαρό νερό
Λίγο καλαμποκάλευρο ή κίτρινο αλεύρι
2 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κ.γ. αλάτι
4 κ.γ. ζάχαρη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κούπα χλιαρό νερό
Λίγο καλαμποκάλευρο ή κίτρινο αλεύρι
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Επίσης μπορούμε να τις ψήσουμε σε ψηστιέρα.
Μόλις ψηθούν αν δεν τις φάμε αμέσως τις βάζουμε σε πλαστική σακούλα για να μην ξεραθούν, να μείνουν νωπές. Όταν παγώσουν μπορούμε να τις καταψύξουμε βάζοντας ένα κομμάτι λαδόκολλα αναμέσα τους, για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Μόλις ψηθούν αν δεν τις φάμε αμέσως τις βάζουμε σε πλαστική σακούλα για να μην ξεραθούν, να μείνουν νωπές. Όταν παγώσουν μπορούμε να τις καταψύξουμε βάζοντας ένα κομμάτι λαδόκολλα αναμέσα τους, για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Διαβάστε Περισσότερα...