Ζύμη για πίτσα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 3
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Ζύμες/Ψωμιά
Δημιουργηθηκε στις Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012 16:41
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 9095
Selenia

Βασική συνταγή ζύμης για πίτσα, νόστιμη και τραγανή

P6130297
1 μεγάλη πίτσα ή 2 μικρότερες
50'
 Υλικά 
500 γρ. αλεύρι σκληρό
20 γρ. μαγιά νωπή ή 1/2 φακελάκι ξηρή
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
250 ml χλιαρό νερό
1 κ.γ. αλάτι
 Εκτέλεση 
Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο από χλιαρό νερό και την αφήνουμε να φουσκώσει. Στη συνέχεια βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ εκτός από το νερό και ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς και όσο ακόμη νερό χρειαστεί. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία ζύμη απαλή που δεν κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε σκεπασμένη με πετσέτα ή ζελατίνα για 25'-30', μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Στη συνέχεια ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 2-3 εκ. και βάζουμε σε λαδωμένο ταψί ή με λαδόκολλα.

 Μικρά μυστικά 
Γαρνίρουμε με τα υλικά που θέλουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς C, περίπου 20'-25' ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
Βάζουμε στο κέντρο τη σάλτσα και αλείφουμε κυκλικά από μέσα προς τα έξω, το τυρί (τριμμένο) το ρίχνουμε πάλι κυκλικά από έξω προς τα μέσα.