Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ (αν θέλουμε το κοσκινίζουμε πρώτα) και ρίχνουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το νερό. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό και να ζυμώνουμε, προσθέτουμε και άλλο νερό αν χρειαστεί. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε να σταθεί για 2 ώρες και στη συνέχεια την χωρίζουμε σε μπάλες (ανάλογα με το πόσα φύλλα θέλουμε) και την ανοίγουμε με λεπτό πλάστη.
Φύλλο για πίτα
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Ζύμες/Ψωμιά
- Δημιουργηθηκε στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 00:43
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 13637
Selenia
Τραγανό φύλλο για πίτες
Αντιστοιχεί σε 1 κιλό έτοιμο φύλλο κρούστας

• • •
Υλικά |
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι
4 κ.γ. αλάτι
2 κούπες νερό (χλιαρό)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι
4 κ.γ. αλάτι
2 κούπες νερό (χλιαρό)
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Για να ανοίξουμε λεπτά φύλλα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μπόλικο αλεύρι.
Διαβάστε Περισσότερα...