Σπιτικά Ζυμαρικά

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 3
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Ζυμαρικά
Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2012 00:56
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 9827
Selenia

Σπιτικά ζυμαρικά από τα χεράκια σας, εύκολα και γρήγορα με τρία απλά υλικά!

zymarika
περίπου 500 γρ. ζυμαρικά
3'-4' ανάλογα το σχήμα
 Υλικά 
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αβγά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
 Εκτέλεση 
Χτυπάμε τα αβγά και ρίχνουμε το λάδι, προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνουμε (αν θέλουμε χρησιμοποιούμε και μίξερ) για 7'-8' μέχρι η ζύμη να ενωθεί και να είναι λεία και απαλή. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε για 30' με 1 ώρα στο ψυγείο.
Ανοίγουμε τη ζύμη στο επιθυμητό πάχος που θέλουμε με ένα πλάστη ή με μία μηχανή ζυμαρικών, αν διαθέτουμε.
Τα κόβουμε στο σχήμα που θέλουμε και τα βράζουμε για 3'-4' ανάλογα με το σχήμα τους.

 Μικρά μυστικά 
Αν η ζύμη μας είναι πολύ στεγνή μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νερό για να γίνει εύπλαστη και ελαστική.
Τα σπιτικά ζυμαρικά βράζουν γρήγορα γι΄ αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο χρόνο βρασμού για να μη μας λασπώσουν.
Μπορούμε να φτιάξουμε με τη ζύμη: λαζάνια, ταλιατέλες ή και ραβιόλια.