Ζυμαρικά φούρνου (Jamie Oliver)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 3
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Ζυμαρικά
Δημιουργηθηκε στις Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2012 11:00
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 11464
Selenia

Μια ιταλική συνταγή για νόστιμο και ζουμερά ζυμαρικά φούρνου που είδα από τον Jamie Oliver, με κάποιες δικές μου παραλλαγές

makaronia-tyria
4 μερίδες
200 βαθμούς C
 Υλικά 
500 γρ. μακαρόνακι κοφτό ή βίδες
Σάλτσα ντομάτας φυσική ή συμπυκνωμένος χυμός
2 κούπες παρμεζάνα ή κεφαλλοτύρι τριμμένο
150 γρ. μοτσαρέλα ή άλλο μαλακό τυρί(π.χ. κασέρι)τριμμένο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγα φύλλα φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμμένα
Ελαιόλαδο
 Εκτέλεση 
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς C. Βάζουμε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει και ρίχνουμε το μακαρονάκι (βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου αλλά τα σουρώνουμε 1'-2' νωρίτερα.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας, ρίχνουμε μέσα τα φύλλα βασιλικού προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι και ότι άλλα μυρωδικά θέλουμε, και τη βράζουμε, στο τέλος προσθέτουμε το λάδι.
Όταν τα μακαρόνια είναι έτοιμα τους ρίχνουμε τη μισή σάλτσα και τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα pyrex ή ένα πήλινο σκεύος και απλώνουμε μία λεπτή στρώση μακαρόνια, ρίχνουμε από πάνω τους ένα μέρος της σάλτσας και μία χούφτα από τα τυριά. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, στο τέλος βάζουμε από πάνω μία πλούσια στρώση τυριού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15'-20' μέχρι να ροδίσει και να κάνει φουσκάλες το τυρί.

 Μικρά μυστικά 
O Jamie βάζει επίσης στη σάλτσα: 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 1-2 ξερές καυτερές πιπεριές και προαιρετικά: 1 κουταλιά της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί.
Εγώ προτιμώ πιο ελαφριά σάλτσα, αλλά για όσους αρέσουν τα πικάντικα δοκιμάστε το!