Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς C. Βάζουμε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει και ρίχνουμε το μακαρονάκι (βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου αλλά τα σουρώνουμε 1'-2' νωρίτερα.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας, ρίχνουμε μέσα τα φύλλα βασιλικού προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι και ότι άλλα μυρωδικά θέλουμε, και τη βράζουμε, στο τέλος προσθέτουμε το λάδι.
Όταν τα μακαρόνια είναι έτοιμα τους ρίχνουμε τη μισή σάλτσα και τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα pyrex ή ένα πήλινο σκεύος και απλώνουμε μία λεπτή στρώση μακαρόνια, ρίχνουμε από πάνω τους ένα μέρος της σάλτσας και μία χούφτα από τα τυριά. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, στο τέλος βάζουμε από πάνω μία πλούσια στρώση τυριού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15'-20' μέχρι να ροδίσει και να κάνει φουσκάλες το τυρί.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας, ρίχνουμε μέσα τα φύλλα βασιλικού προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι και ότι άλλα μυρωδικά θέλουμε, και τη βράζουμε, στο τέλος προσθέτουμε το λάδι.
Όταν τα μακαρόνια είναι έτοιμα τους ρίχνουμε τη μισή σάλτσα και τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα pyrex ή ένα πήλινο σκεύος και απλώνουμε μία λεπτή στρώση μακαρόνια, ρίχνουμε από πάνω τους ένα μέρος της σάλτσας και μία χούφτα από τα τυριά. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, στο τέλος βάζουμε από πάνω μία πλούσια στρώση τυριού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15'-20' μέχρι να ροδίσει και να κάνει φουσκάλες το τυρί.