Ετοιμάζουμε τον Κιμά:
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να πιει τα υγρά του. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί ρίχνουμε τη σάλτσα, το αλατοπίπερο και όσο νερό πάρει, να σκεπάζει τον κιμά και λίγο παραπάνω. Το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 35'-40' και όταν πιει το περισσότερο νερό του και μείνει με λίγη σάλτσα είναι έτοιμος.
Ετοιμάζουμε τη Μπεσαμέλ:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο, όταν λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε δυνατά με έναν αυγοδάρτη, μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε το αλατοπίπερο,το μοσχοκάρυδο και το τυρί και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το αβγό, το ανακατεύουμε δυνατά μέχρι να ενωθεί με τη μπεσαμέλ.
Συναρμολόγηση:
Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό ταψί ή πυρέξ και ρίχνουμε μία λεπτή στρώση μπεσαμέλ. Τοποθετούμε μία στρώση λαζάνια και ρίχνουμε από πάνω τριμμένο τυρί. Απλώνουμε πάνω άλλη μια στρώση μπεσαμέλ και κατόπιν απλώνουμε από πάνω κιμά. Ξαναβάζουμε μια στρώση λαζάνια και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα λαζάνια. Στην τελευταία στρώση απλώνουμε μόνο μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε από πάνω με τριμμένο τυρί και λίγη φρυγανιά τριμμένη (γαλέτα).
Ψήνουμε στους 200-210 βαθμούς C για περίπου 30'-40' ή μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει καλά από πάνω.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να πιει τα υγρά του. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί ρίχνουμε τη σάλτσα, το αλατοπίπερο και όσο νερό πάρει, να σκεπάζει τον κιμά και λίγο παραπάνω. Το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 35'-40' και όταν πιει το περισσότερο νερό του και μείνει με λίγη σάλτσα είναι έτοιμος.
Ετοιμάζουμε τη Μπεσαμέλ:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο, όταν λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε δυνατά με έναν αυγοδάρτη, μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε το αλατοπίπερο,το μοσχοκάρυδο και το τυρί και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το αβγό, το ανακατεύουμε δυνατά μέχρι να ενωθεί με τη μπεσαμέλ.
Συναρμολόγηση:
Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό ταψί ή πυρέξ και ρίχνουμε μία λεπτή στρώση μπεσαμέλ. Τοποθετούμε μία στρώση λαζάνια και ρίχνουμε από πάνω τριμμένο τυρί. Απλώνουμε πάνω άλλη μια στρώση μπεσαμέλ και κατόπιν απλώνουμε από πάνω κιμά. Ξαναβάζουμε μια στρώση λαζάνια και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα λαζάνια. Στην τελευταία στρώση απλώνουμε μόνο μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε από πάνω με τριμμένο τυρί και λίγη φρυγανιά τριμμένη (γαλέτα).
Ψήνουμε στους 200-210 βαθμούς C για περίπου 30'-40' ή μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει καλά από πάνω.
Διαβάστε Περισσότερα...