Βάζουμε τις πιπεριές σε ένα ταψάκι και τις βάζουμε στο γκριλ για 7'-8', μέχρι να ξεκολλάει η φλούδα τους. Τις αφήνουμε να κρυώσουν, για να μπορούμε να τις πιάνουμε και τις κόβουμε σε κομματάκια, αφού πρώτα τις ξεφλουδίσουμε.
Ρίχνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε τον άνηθο, το κρεμμύδι και το καρότο για 3'-4'. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τσίλι και τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2'-3'. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το ζωμό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Σιγοβράζουμε, με ανοιχτή την κατσαρόλα για 12'-15' ή μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα λαχανικά μας. Κρατάμε 4-5 κ.σ. από τη σάλτσα μας και πολτοποιούμε την υπόλοιπη με ένα μπλέντερ χειρός. Το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για άλλα 4'-5' ή μέχρι να πήξει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το βασιλικό και τις πιπεριές και τη σάλτσα που είχαμε κρατήσει νωρίτερα και ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά, στο χρόνο που γράφει το πακέτο. Τα σουρώνουμε και τα σερβίρουμε με τη σάλτσα μας. Πασπαλίζουμε από πάνω με τριμμένο τυρί.
Ρίχνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε τον άνηθο, το κρεμμύδι και το καρότο για 3'-4'. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τσίλι και τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2'-3'. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το ζωμό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Σιγοβράζουμε, με ανοιχτή την κατσαρόλα για 12'-15' ή μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα λαχανικά μας. Κρατάμε 4-5 κ.σ. από τη σάλτσα μας και πολτοποιούμε την υπόλοιπη με ένα μπλέντερ χειρός. Το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για άλλα 4'-5' ή μέχρι να πήξει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το βασιλικό και τις πιπεριές και τη σάλτσα που είχαμε κρατήσει νωρίτερα και ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά, στο χρόνο που γράφει το πακέτο. Τα σουρώνουμε και τα σερβίρουμε με τη σάλτσα μας. Πασπαλίζουμε από πάνω με τριμμένο τυρί.
Διαβάστε Περισσότερα...