Καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά μας και τα ψιλοκόβουμε. Βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα 1 λίτρο νερό και προσθέτουμε το καρότο, το σέλινο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το βασιλικό, τη ρίγανη και το πιπέρι. Όταν πάρουν βράση, μειώνουμε τη θερμοκρασία, βάζουμε το καπάκι στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15'. Προσθέτουμε τα φασόλια, τις ντομάτες, το λάχανο, το κολοκυθάκι και τα ζυμαρικά. Το ξαναφήνουμε να βράσει, δυναμώνοντας τη θερμοκρασία. Όταν πάρει βράση ξαναμειώνουμε τη θερμοκρασία και με κλειστή την κατσαρόλα το σιγοβράζουμε για 10'-15' μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι.
Σούπα Μινεστρόνε
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Σούπες
- Δημιουργηθηκε στις Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013 23:15
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 10485
Selenia
Μία σούπα λαχανικών γεμάτη βιταμίνες! Ιδανική για όταν κάνει κρύο!!
4-6 μερίδες
• • • •
Υλικά |
100 γρ. καρότο
100 γρ. σέλινο
100 γρ. κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
400 γρ. ντομάτες
1 κ.σ. βασιλικό φρέσκο
1 κ.σ. ρίγανη
150 γρ.λάχανο ψιλοκομμένο
1 κολοκύθι ψιλοκομμένο
425 γρ. φασόλια κονσέρβας μαγειρεμένα (στραγγισμένα)
75γρ. κριθαράκι
1/2 κ.γ. πιπέρι
Αλάτι
100 γρ. σέλινο
100 γρ. κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
400 γρ. ντομάτες
1 κ.σ. βασιλικό φρέσκο
1 κ.σ. ρίγανη
150 γρ.λάχανο ψιλοκομμένο
1 κολοκύθι ψιλοκομμένο
425 γρ. φασόλια κονσέρβας μαγειρεμένα (στραγγισμένα)
75γρ. κριθαράκι
1/2 κ.γ. πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Η σούπα σερβίρεται ζεστή, αν θέλουμε ρίχνουμε στο πίατο μας 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και λίγα λεπτά κομμάτια παρμεζάνας. Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κοφτό μακαρονάκι αντί για κριθαράκι.
Διαβάστε Περισσότερα...