2 κρόκοι αβγού
1/2 λεμόνι (χυμός)
1 κ.σ. μουστάρδα
150 ml ελαιόλαδο
150 ml ηλιέλαιο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Χτυπάμε τους κρόκους, το χυμό λεμόνι, τη μουστάρδα, το αλατοπίπερο και ρίχνουμε λίγο λίγο το λάδι. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα μας.
Μικρά μυστικά
Αν θέλουμε ρίχνουμε και διάφορα μυρωδικά. Οι κρόκοι μπορεί να είναι και βρασμένοι. Όλα τα υλικά θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να μην κόψει η μαγιονέζα.
Διατηρείται στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.