Βάζουμε τα φασόλια στο νερό από την προηγούμενη μέρα. Την επόμενη τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με κρύο νερό και τα βράζουμε μέχρι να αφρίσουν. Πετάμε αυτό το νερό και τα ξαναβράζουμε για 35'-40', σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Όταν βράσουν τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα μπολάκι βάζουμε το λάδι, το αλατοπίπερο, το ξίδι και τη μουστάρδα και τα χτυπάμε με ένα πηρούνι, να ενωθούν καλά.
Βάζουμε τα φασόλια σε σαλατιέρα και προσθέτουμε τις πιπεριές, το σέλινο και τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερά) και ανακατεύουμε απαλά. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε πάλι. Πασπαλίζουμε από πάνω με το μαϊντανό.
Το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 20'-30' για να δέσει η σάλτσα με τη σαλάτα και κατόπιν σερβίρουμε.
Σε ένα μπολάκι βάζουμε το λάδι, το αλατοπίπερο, το ξίδι και τη μουστάρδα και τα χτυπάμε με ένα πηρούνι, να ενωθούν καλά.
Βάζουμε τα φασόλια σε σαλατιέρα και προσθέτουμε τις πιπεριές, το σέλινο και τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερά) και ανακατεύουμε απαλά. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε πάλι. Πασπαλίζουμε από πάνω με το μαϊντανό.
Το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 20'-30' για να δέσει η σάλτσα με τη σαλάτα και κατόπιν σερβίρουμε.
Διαβάστε Περισσότερα...