Σωτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι, την πιπεριά, το καρότο, τον αρακά, το καλαμπόκι, το κάρυ, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε νερό σε αναλογία 1 φλυτζ. ρύζι/2 φλυτζ. νερό και το αφήνουμε να βράσει σκεπασμένο σε χαμηλή φωτιά για 20'.
Κίτρινο Ριζότο
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Ρύζι
- Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012 01:09
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 18011
Selenia
Ένα ριζότο κίτρινο με πικάντικη γεύση και λαχανικά. Συνοδεύει ωραία κρεατικά και κοτόπουλο.
4
1 Ώρα
30 λεπτά
180 Βαθμούς
•
Υλικά |
3-4 καρότα ψιλοκομμένα
1 πιπεριά ψιλοκομμένη (όχι καυτερή)
λίγος αρακάς
λίγο καλαμπόκι
1 με 2 κουταλιές κάρυ ή μουστάρδα
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ κιλό ρύζι για πιλάφι
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 πιπεριά ψιλοκομμένη (όχι καυτερή)
λίγος αρακάς
λίγο καλαμπόκι
1 με 2 κουταλιές κάρυ ή μουστάρδα
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ κιλό ρύζι για πιλάφι
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Αν θέλουμε προσθέτουμε μπέικον ή κομματάκια κοτόπουλο. Επίσης μπορούμε να βάλουμε διάφορα χρώματα πιπεριάς για να δείχνει πιο ωραίο στην όψη.
Διαβάστε Περισσότερα...