Γεμιστά ρολά κοτόπουλου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 6
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Πουλερικά
Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2012 09:59
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 9429
Selenia

Νόστιμα, πικάντικα ρολάκια κοτόπουλου

rollakiakotopoulo
4 μερίδες
35'-45' (ανάλογα το φούρνο μας)
180-200 βαθμούς C
 Υλικά 
4 στήθη κοτόπουλου (φιλέτο)
10-12 φέτες μπέικον
1 φλ. σκληρό κίτρινο τυρί (π.χ. ρεγκάτο)σε κύβους
Αλάτι
Πιπέρι
Μουστάρδα
 Εκτέλεση 
Κόβουμε τα στήθη οριζόντια στη μέση. Τα βάζουμε σε σκληρή επιφάνεια, τα καλύπτουμε ζελατίνα ή λαδόκολλα και τα χτυπάμε να πλατύνουν όσο το δυνατόν περισσότερο.
Κόβουμε το κάθε κομμάτι στα δύο. Το αλατοπιπερώνουμε και το αλλείφουμε με μουστάρδα. Βάζουμε στο κέντρο λίγο τυρί και το τυλίγουμε σε ρολό. Τυλίγουμε γύρω του 1-2 κομμάτια μπέικον και το κλείνουμε με οδοντογλυφίδες.
Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς C μέχρι να ροδίσουν (περίπου 35'-45').
Αφαιρούμε προσεκτικά τις οδοντογλυφίδες και το σερβίρουμε.

 Μικρά μυστικά 
Θέλει προσοχή να μην ξεχάσουμε κάποια οδοντογλυφίδα πάνω. Μπορούμε να το κόψουμε σε φέτες αν είναι αρκετά μεγάλο το στήθος. Συνοδεύεται πολύ ωραία από ρύζι.