Κοτόπουλο Πανέ με Σος Μουστάρδας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Πουλερικά
Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2013 21:07
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 11331
Selenia

Ένα κοτόπουλο, που γίνεται ιδιαίτερα γευστικό και τραγανό, αφού το πανάρουμε με κορν φλέικς. Συνοδεύεται με σπιτική σος μουστάρδας!!

nophoto
4 μερίδες
 Υλικά 
6-7 κούπες κορν φλέικς, θρυμματισμένα
2 αυγά
2 κούπες γάλα
2 κούπες αλεύρι
2 κ.γ. σκόρδο σκόνη
2 κ.γ. κρεμμύδι σκόνη
2/2 κ.γ. πιπέρι
4 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε μεγάλες λωρίδες
Λάδι, για τηγάνισμα

Σος:
2/4 της κούπας μουστάρδα
4 κ.σ. μουστάρδα σκόνη
6 κ.σ. χυμό λεμονιού
6 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
 Εκτέλεση 
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το πιπέρι. Σε άλλο μπολ χτυπάμε το αυγό και το γάλα. Κυλάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο μείγμα με το αλεύρι μέχρι να καλυφθούν παντού. Τα βουτάμε στο μείγμα με το αυγό να βραχούν παντού. Και τέλος τα βουτάμε στα κορν φλέικς, να καλυφτούν καλά. Ρίχνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και όταν κάψει καλά ρίχνουμε προσεχτικά μέσα τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα αφήνουμε για 3'-5' μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά. Τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας, να στραγγίξουν.
Σος: Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο μαζί με τη σος μουστάρδας.

 Μικρά μυστικά 
Η σος διατηρείται στο ψυγείο και σερβίρεται επίσης με μπριζόλες, ψάρι ή μέσα σε χάμπεργκερ.