Κοτόπουλο με καλαμπόκι για δύο άτομα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Πουλερικά
Δημιουργηθηκε στις Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2013 22:51
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 12439
Selenia

Κοτόπουλο με καλαμπόκι, πιπεριές και πάπρικα, ένα εύκολο και ελαφρύ γεύμα για δύο!!

kotopoylo me kalampoki1
2 άτομα
κοτόπουλο 20’-25’ & σάλτσα: 15'-18'
180-200 βαθμούς C
 Υλικά 
2 στήθη κοτόπουλου (φιλέτα)
1 πράσινη & 1 κόκκινη πιπεριά (σε κύβους)
1 κούπα καλαμπόκι (κατεψυγμένο)
1 κούπα ζωμό κοτόπουλο ή νερό
1 κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες)
2-3 κ.σ. χυμό λεμόνι
1-2 κ.γ. πάπρικα
Πιπέρι
Αλάτι
 Εκτέλεση 
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, το πασπαλίζουμε με πάπρικα και το βάζουμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο αντικολλητικό ταψάκι. Το ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου στους 180-200 βαθμούς C για 20'-25' ή μέχρι να ψηθεί καλά και από τις δύο πλευρές. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ζωμό, την πάπρικα, το χυμό λεμονιού, το καλαμπόκι, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και αλατοπίπερο και μόλις πάρει βράση το το χαμηλώνουμε και το αφήνουμε για 10'-12' ή μέχρι να πήξει και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε το κοτόπουλο και περιχύνουμε από πάνω τη σάλτσα μας.

 Μικρά μυστικά 
Αν θέλουμε το συνοδεύουμε με ρύζι.