Πλένουμε καθαρίζουμε και τρίβουμε τα κολοκύθια, τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι για 2 ώρες να κατεβάσουν τα υγρά τους. Παράλληλα φτιάχνουμε τη ζύμη για τα φύλλα -αν την κάνουμε μόνοι μας. Στη συνέχεια στίβουμε τα κολοκύθια και τα ενώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Χωρίζουμε τη γέμιση σε τρία μέρη.
Λαδώνουμε το ταψί μας και βάζουμε το πρώτο φύλλο και του ρίχνουμε λάδι. Βάζουμε και το δεύτερο φύλλο και ρίχνουμε το ένα μέρος της γέμισης. Βάζουμε το τρίτο φύλλο και ρίχνουμε το δεύτερο μέρος της γέμισης. Βάζουμε το τέταρτο φύλλο και ρίχνουμε το τρίτο μέρος της γέμισης. Σκεπάζουμε με το πέμπτο φύλλο και ρίχνουμε λάδι και βάζουμε και το τελευτάιο φύλλο σουρωτά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και στη συνέχεια το χαράζουμε σε κομμάτια. Το ραντίζουμε με λίγο νερό και το βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 50'-60' ή μέχρι να ροδίσει από πάνω και να ψηθεί το κάτω φύλλο.
Λαδώνουμε το ταψί μας και βάζουμε το πρώτο φύλλο και του ρίχνουμε λάδι. Βάζουμε και το δεύτερο φύλλο και ρίχνουμε το ένα μέρος της γέμισης. Βάζουμε το τρίτο φύλλο και ρίχνουμε το δεύτερο μέρος της γέμισης. Βάζουμε το τέταρτο φύλλο και ρίχνουμε το τρίτο μέρος της γέμισης. Σκεπάζουμε με το πέμπτο φύλλο και ρίχνουμε λάδι και βάζουμε και το τελευτάιο φύλλο σουρωτά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και στη συνέχεια το χαράζουμε σε κομμάτια. Το ραντίζουμε με λίγο νερό και το βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 50'-60' ή μέχρι να ροδίσει από πάνω και να ψηθεί το κάτω φύλλο.
Σχόλια
Τροφοδοσία RSS για τα σχόλια αυτού του άρθρου.