Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα τυριά, με το σιμιγδάλι και προσθέτουμε το γάλα* σιγά-σιγά, μέχρι να έχουμε ένα μείγμα αρκετά πηχτό. Αν θέλουμε προσθέτουμε και ένα από τα μυρωδικά ή και τα δύο. Παίρνουμε ένα φύλλο και το βουτυρώνουμε, βάζουμε ένα δεύτερο από πάνω και το βουτυρώνουμε και αυτό. Στη συνέχεια το κόβουμε σε 4-5 κάθετες λωρίδες (από τη στενή μεριά). Βάζουμε στη γωνία κάθε λωρίδας 1 κ.σ. από τη γέμιση με τα τυριά. Διπλώνουμε τη γωνία από το φύλλο για να σχηματίσουμε ένα τρίγωνο. Στη συνέχεια διπλώνουμε το τρίγωνο προς τα κάτω και μετά προς τα αριστερά. Συνεχίζουμε έτσι, εναλλάξ μέχρι να τελειώσει το φύλλο. Ετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα τυροπιτάκια και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί ή με λαδόκολλα και τα αλείφουμε από πάνω με βούτυρο. Πασπαλίζουμε από πάνω σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς C, για 25'-30' ή μέχρι να ροδίσουν.
Τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Πίτες
- Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013 16:29
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 20060
Selenia
Νόστιμα και εύκολα τρίγωνα τυροπιτάκια με τέσσερα τυριά και μυρωδικά!!!
28-30 τυροπιτάκια
25'-30'
180-190 βαθμούς C
• • • • • • •
Υλικά |
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
300 γρ. φέτα (τριμμένη ή λιωμένη με το πηρούνι)
100 γρ. ρεγκάτο (τριμμένο)
100 γρ.κεφαλοτύρι (τριμμένο)
150 γρ. κασέρι (τριμμένο)
6-8 κ.σ. σιμιγδάλι
1/2 κούπα γάλα
1/2 κούπα μαργαρίνη λιωμένη (1/2 πακέτο)
Άνιθο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Δυόσμος ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
Σουσάμι (προαιρετικά)
300 γρ. φέτα (τριμμένη ή λιωμένη με το πηρούνι)
100 γρ. ρεγκάτο (τριμμένο)
100 γρ.κεφαλοτύρι (τριμμένο)
150 γρ. κασέρι (τριμμένο)
6-8 κ.σ. σιμιγδάλι
1/2 κούπα γάλα
1/2 κούπα μαργαρίνη λιωμένη (1/2 πακέτο)
Άνιθο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Δυόσμος ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
Σουσάμι (προαιρετικά)
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
*Μπορεί να μη χρειαστεί όλο το γάλα. Μπορούμε να βάλουμε και λίγη πάπρικα στη γέμιση. Στο στάδιο πριν τα βάλουμε για ψήσιμο μπορούμε να τα κατψύξουμε.
Διαβάστε Περισσότερα...