Βάζουμε τους γίγαντες σε νερό από την προηγούμενη μέρα για να φουσκώσουν (12 ώρες). Τους στραγγίζουμε και τους βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν μαζί με το καρότο. Τους σουρώνουμε, πετάμε το νερό και τους βάζουμε σε ένα ταψί.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε τη ντομάτα (αν ρίξουμε χυμό αραιώνουμε με λίγο νερό), το σέλινο, το μαιντανό, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για μερικά λεπτά και κατόπιν τη ρίχνουμε στο ταψί με τους γίγαντες.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 1 ώρα.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε τη ντομάτα (αν ρίξουμε χυμό αραιώνουμε με λίγο νερό), το σέλινο, το μαιντανό, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για μερικά λεπτά και κατόπιν τη ρίχνουμε στο ταψί με τους γίγαντες.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 1 ώρα.
Διαβάστε Περισσότερα...